- hirdetés -

Megszólalt a némakacsa gazdája. Megdöbbentő részletek derültek ki a szökésben lévő baromfi(k)ról.

Február 12-én, hétfőn kora délután a Szabadság téri szerkesztőségünknél lettünk figyelmesek egy váratlan látogatóra. Madártani ismereteink legjavát előhúzva beazonosítottuk, hogy egy pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsával állunk szemben.

A néma szökevény fotójának közzététele nagy visszhangot váltott ki, hiszen csak úgy özönlöttek virtuális postaládánkba követőink nyomozati dokumentációi. Mint kiderült, a város több pontján látni vélték korábban az úszóhártyás lábakkal megáldott állatot: február 11-én, vasárnap például a Huba utcában csipegetett békésen.

Egy kedves olvasónk, Berezvai Bettina szökésben lévő szárnyasát azonosította be az általunk készített fotón. Kérdésünkre válaszolva elmondta, néhány nappal ezelőtt a Dózsa utca környéki udvarukból vágyott szabadságra a megörökített, a neve elhallgatását „kérő” tojó.

A csavar

Csakhogy kiderült, nem is egy, hanem feltételezhetően kettő baromfi is megelégelhette szárnyas társaik unalmas életét. A jelek szerint a kerítés felett hajtották végre szökési akciójukat. A másik tollas disszidens hollétéről nincsenek információink.

fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.