- hirdetés -

Bagi Attila és Simon Balázs, vagyis az E-PICture Studio megálmodói, létrehozói, működtetői vendégeskedtek a Diáktanya Sikerklubjában október 24-én. A két orosházi fiatal pár éve gondolt egy nagyot és videogyártó céget alapítottak, szinte a semmiből tornászva fel magukat az élvonalig.

Teltház jelezte a szervező Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatnak (GYIÖK), hogy jól választottak, Bagi Attila és Simon Balázs története, munkája sokakat érdekel.
– Azért is hívtuk őket, mert a mai fiatalok között rendkívül népszerű a fényképezés, videózás, szeretik dokumentálni, éppen mit csinálnak, hol vannak. Mivel a két meghívottunk évek óta vezet ilyen jellegű vállalkozást, nem volt kérdés, hogy ők jöjjenek ma ide hozzánk, és mondják el tapasztalataikat – árulta el Lovas József, a Sikerklub ötletgazdája, a vendégek beszélgetőtársa. – Aki szeretne ilyen területen kibontakozni, az most hasznos tanácsokat, ötleteket kaphat, megnézheti, esetleg kézbe veheti az Attiláék által felsorakoztatott eszközöket.

Megtelt érdeklődőkkel a Diáktanya „nagyterme” (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Azokból pedig volt bőven, többféle kamerát, fényképezőt, drónt pakoltak ki, bemutatva, mivel indulnak egy-egy „bevetésre”.
– Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy elavult felszerelésünk nem igazán van, erre mindig nagy hangsúlyt fektetünk. A régebbi berendezéseket eladjuk, hogy újakat vehessünk – avatott be Bagi Attila, aki azt is elmondta, szerintük az egyik legfontosabb a folytonos modernizálás. – Rendkívül lényeges ebben a szakmában a naprakészség. Nem szabad megragadni egy szinten. Sokan éppen ebbe a hibába esnek: amikor azt gondolják, elértek egy szintet, amivel pénzt tudnak keresni, és ahonnan már nem kell fejlődni – hívta fel a figyelmet a fiatal vállalkozó.

Fejes az ismeretlenbe

Beszéltek arról is, honnan indult stúdiójuk. Kiderült, hogy a mára sikeres projekt egy hirtelen ötletnek köszönhető.
– Kiköltöztem Angliába Attila után, aki már kint élt jó pár éve. Erre másfél hónap múlva kitalálta, hogy mi lenne, ha ott hagynánk mindent, hazajönnénk és belevágnánk a videózásba – részletezte a kezdeteket Balázs. – Miután eldöntöttük, egy évet még kint maradtunk, hogy pénzt gyűjtsünk, aztán elindítottuk a céget.

Képzettség, referenciák, ismeretség nélkül, gyakorlatilag fejest ugorva az ismeretlenbe. Az idő azonban őket, és a bátorságukat, kitartásukat, tehetségüket igazolta. Ma már keresik őket, nevük van a szakmában, felkéréseket kapnak.
– Sok ötletet merítünk az internetről, és sokat is tanulunk onnan az újdonságokról, a megvalósításról, a vágás terén. A többi már a kreativitásunkon múlik – vázolta Balázs, majd azt is elmondta, hogy mindent önállóan sajátítottak el, autodidakta módon.

Messzire ért a két orosházi fiatal, Bagi Attila (j) és Simon Balázs (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Évekbe telt, mire a jelenlegi szintre eljutottak, rengeteg munka van mögötte, sok-sok ébren töltött, kísérletező éjszaka, kukába dobott ötlet. Azonban egyszer sem gondolták, hogy feladják, mentek az önmaguknak kijelölt úton.
–Az idei szezonban kicsit belementünk az esküvői videózásba, de nem szeretnénk, ha ez lenne a fő profilunk. Elsősorban a különleges projektek vonzanak, olyanok, amikben van kihívás – hangsúlyozták kiemelve, hogy az ő példájuk is bizonyítja, nincs lehetetlen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.