- hirdetés -

Az országban elsőként írt alá együttműködési megállapodást a Békés Megyei Kormányhivatal és a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Egyesülete. A két szervezet a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítésében kíván együttműködni.

A megállapodást Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, egyben a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Egyesületének elnöke valamint Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott írták alá.

Domokos László és dr. Takács Árpád írták alá a megállapodást (Fotó: OC)

Domokos László a számvevőszék elnöke az aláírás után kiemelte: fontosnak tartja, hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy az állampolgárok felelősségteljesen és biztonságosan tudják kezelni pénzügyeiket, a napi szintű kiadásoktól kezdve egészen a
nyugdíj-megtakarításokig.

Mint mondta a 2008-as pénzügyi válság megváltoztatta a világot, ezért is szükséges új ismeretek, technikák elsajátítása mindennapi pénzügyeinkben.

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott arról beszélt: a kormányhivatal már beindított egy középiskolásoknak szóló pénzügyi- gazdálkodási alapismeretekről szóló programot. A megállapodás kapcsán kiemelte: fontos, hogy a kormányhivatal alkalmazottai a különböző szakmai szervezeteken keresztül, mint amilyen a pénzügyi- gazdasági ellenőrök egyesülete is, szakmai információkhoz jussanak, ezáltal is emelve munkájuk színvonalát, ugyanakkor a szakmai szervezeteknek is fontos, hogy ismerjék a hivatal működését.

A rendezvényt szakmai konferencia követte, amelyen Dr. Kovács Tamás, a Nemzetei Adó – és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója, egyben a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Békés Megyei Szervezetének elnöke, Dávid Ferenc, a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának elnöke valamint Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója is részt vettek.

Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Egyesülete célja a civil társadalom alapismereteinek bővítése és az emberek látásmódjának szélesítése a közpénzek, a közpénzek ellenőrzése, illetve a lakosság pénzügyi ismereteinek területén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.