- hirdetés -

Emelkedtek a megmérettetések nevezési díjai, távolabb rendezik a nemzetközi versenyeket – többek közt ezért nyújtott be póttámogatási kérelmet az önkormányzathoz az Orosházi Toldi SE. A városvezetés egymillió forintot biztosított az erőemelő egyesület számára.

Még szeptemberben nyújtott be póttámogatási kérelmet az önkormányzatnak az Orosházi Toldi SE sportegyesület, melyben kétmillió forintos összeget igényelt. Bojtor István, Orosháza alpolgármestere elmondta, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen az önkormányzatnak lehetősége nyílt több sportszervezet támogatására a költségvetés módosításának tárgyalásakor.

A három támogatott sportszervezet közül az egyik a Toldi SE volt, nekik végül egymillió forintot biztosított az önkormányzat. Lehetőségeink szerint pedig szeretnénk továbbra is támogatni őket, hiszen úgy gondolom mindenki büszke lehet az erőemelők hazai és nemzetközi eredményeire egyaránt – nyilatkozta az alpolgármester.

Az egyesület a nevezési díjak 100 százalékkal és a doppingdíjak 75 százalékkal való emelkedésével, az Orosházától egyre távolabbra eső nemzetközi versenyekkel, valamint versenyzőik eredményes felkészítésével indokolták kérelmüket.

Emelkedtek a nevezési- és a doppingdíjak a Toldi SE versenyzőinek, de a versenyek is egyre távolabb kerültek (Fotó: Rosta Tibor)

A Toldi SE legeredményesebb sportolója idén Szabó Ágnes volt. Magyar bajnoki, Európa-bajnoki és világbajnoki címe mellett utólag a 2017-es teljesítményéért a Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazott, valamint Békés megye második legjobb női sportolója lett.

Nem sokkal maradt el tőle Véró Alex, aki szintén megszerezte kategóriájában a világbajnoki címet. Rajtuk kívül Földvári Gabriella, Pogány Andrea, Lovas Mónika és Farkas Ádám is dobogóra állhatott a magyar bajnokságon, Bodnár István pedig az Európa-bajnokságon szerzett ezüstérmet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.