- hirdetés -

Idén is megrendezte hagyományos angol nyelvű mondóka és versmondó versenyét az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A megmérettetésen az iskola harminc tanulója tette próbára magát.

Alsó tagozaton mondókával, míg felső tagozaton verssel készültek az iskola nebulói október 16-án. A nagy népszerűségnek örvendő angol nyelvű versmondó versenyt ötödik éve rendezi meg a református iskola.

Az intézmény angol munkaközösségének vezetője, Gulyás Katalin elmondta, minden évben hatalmas várakozás és izgalom övezi az eseményt.
– Vannak rutinos versenyzőink, akik már visszatérőként vesznek részt rajta, de mindig akadnak új indulók, akik megmutatják színészi képességeiket. Évről-évre új versekkel és mondókákkal készülnek a tanulók – nyilatkozta az OrosCafénak a tanító. Hozzátette, nagy hangsúlyt fektetnek a felkészülésre, ahol a nevezők megtanulják a helyes kiejtést és a hanglejtést.

Minden mondóka nagy tapsot kapott (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az iskola két tanulója Szalkai Csaba Levente és Csiszár Hanna is egy-egy mondókával készült a versenyre. Csaba négy éve tanulja az angolt, míg Hannával születése óta beszél angolul édesanyja, ezért nem okoz számára nehézséget az idegennyelv használata.

Mind a ketten szeretnének komolyabban foglalkozni ezzel az idegennyelvvel, Csaba büszkén árulta el az OrosCafénak, hogy több kifejezést is ismer más nyelveken.
– Latinul tudok néhány szót, bár az egy holtnyelv. Az errare humanum est például azt jelenti, tévedni emberi dolog, de tudom azt is, hogy Jupiter a rómaiak istene volt. A versenyre a Halfway down című verssel készültem – mondta Szalkai Csaba Levente. Hanna hozzátette, ő franciául tud egy kifejezést, amely nem más mint a Je t’aime, és azt jelenti: szeretlek!

Minden verset nagy taps követett, így természetesen jövőre is lesz alkalom az iskola tanulóinak a képzeletbeli színpadra lépni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.