- hirdetés -

Az Orosházi Élet új melléklete, az Orosházi Agrárinfó indulásakor mindenképp szerettük volna bemutatni azt az embert, akitől a mezőgazdasági témájú cikkek megírásához a legtöbb segítséget kapjuk. Bízunk benne, hogy a jó kapcsolat megmarad és az Agrárinfó havi négy oldalának megtöltésében is számíthatunk az Orosháza és Térsége Gazdakör elnökére, Horváth Józsefre.

Horváth József – vagy ahogyan sokan hívjuk, Józsi bácsi – 1944-ben született, és egész eddigi életét a mezőgazdaságban töltötte.

Nyugdíjba vonulásáig az állattenyésztésben volt közép- és felsővezető. 2005 végén a gazdakör megalakulásakor választották elnökké. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ országos szervezetének helyi küldötte. A gazdakörben  a gazdák érdekvédelme és informálása mellett több helyi hagyomány és gazda- esemény felelevenítését is felvállalták. A Péter-Pál-nap, az aratóünnep mellett elindították a nagy sikerű Orosházi Hagyományok, Ízek Versenyt. Az Orosháza és Térsége Gazdakör kezdeményezésére alakult meg 2013-ban a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma, mely azóta a NAK keretében a gazdakörösök részvételével működik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.