- hirdetés -

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Országos Küldöttgyűlése 2022. május 20-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját.

A falugazdász irodában alakították ki az orosházi szavazó helyiséget, ahová a helyi gazdák mellett a pusztaföldvári és a kardoskúti szavazásra jogosultakat is várják. A gazdatársadalom életében jelentős ez a nap, hisz most döntenek arról, kik képviseljék érdekeiket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei küldöttgyűlésén. Ehhez képest már korán nagy volt a forgalom a szavazó helyiségben. Sorra érkeztek az alkotmányos jogaikkal élni kívánó kamarai tagok. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is leadta voksát. Talán kevesebben tudják, hogy a városvezető, mint kistermelő tagja a kamarának és fontosnak érezte a részvételt.

– A mezőgazdaság jelentős helyet foglal el a város és környéke életében. Ezért is fontos, hogy erős mandátummal rendelkezzenek a minket képviselő küldöttek, akik öt évig kell, hogy képviseljék az érdekeinket – mondta el a polgármester.

A polgármester is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a választáson (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szavazók közt találkoztunk Horváth Józseffel, az Orosháza és Térsége Gazdakör alelnökével, aki elmondta, nem csak mint gazdaköri tisztségviselő, hanem mint gazdálkodó is fontosnak tartotta, hogy leadja szavazatát.

– Fontos a mai nap a gazdálkodók számára, hogy a NAK által 2013-ban elindított folyamat folytatódjon. Ezen a mai választáson is múlik, hogy az elkövetkezendő öt évben mennyi lehetőséget és fejlesztési forrást tud az orosházi gazdatársadalom megszerezni. Ezért biztattunk mindenkit, hogy teendői mellett időt szakítson erre, kinyilvánítsa akaratát és megfelelő embereket küldjön a NAK Békés Megyei Küldöttgyűlésébe – összegezte Horváth József.

Horváth József: Öt év képviseletéről döntünk, fontos, hogy mindenki szavazzon (Fotó: Horváth Bence)

Az eddigi megyei elnök, dr. Kulcsár László visszavonulásával megüresedett a NAK Békés Megyei Igazgatósága elnöki széke. Az új Békés megyei elnököt a kamarai választások után megalakuló megyei küldöttgyűlés választja majd meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.