- hirdetés -

Korongvadászatban is élen járnak az orosházi tűzoltók. Egyéniben és csapatban is kiválóan szerepeltek szeptember 28-ána nyíregyházi országos megmérettetésen.

A hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozók közül tizenöt csapat, összesen negyvenöt sportvadász és sportlövő jelentkezett a Nyíregyháza-Oroson rendezett felhívásra. Köztük volt a háromfős orosházi csapat is.

A versenyzők háromfős csapatban és egyéniben is összemérték a tudásukat a pénteki megmérettetésen. A koronglövészetben minimum 12-es kaliberű sörétes fegyvert és maximum 28 gramm tömegű valamint 2 mm-nél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak az indulók.

Összesen hét lőállásból kellett a legtöbb korongot eltalálniuk a versenyzőknek. Az egyes korongokra két lövési lehetőség volt, a lövések száma nem, csak az érvényes találatok száma befolyásolta a végeredményt.

Az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság – Ambrus József, Bajkán György és Szarvas Mátyás alkotta – csapata két év után újra az első helyen végzett a megmérettetésen. Az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Bajkán György egyéniben is felállt a dobogóra, a második helyen zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.