- hirdetés -

Újabb elismerést kapott Bajkán György, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője. Hosszú évek óta tartó átlagon felüli munkáját tűzoltósági tanácsosi címmel jutalmazták.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 19-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az ünnepi rendezvényen miniszteri elismeréseket vehettek át az arra érdemesek. Köztük volt Bajkán György alezredes is, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének a belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott.

– Nem számítottam rá, de mindig nagy megtiszteltetés, ha elismerik azt a munkát, amit már több évtizede végzek – hangsúlyozta az OrosCafénak Bajkán György. – Köszönöm az elöljáróimnak, hogy érdemesnek tartottak arra, hogy felterjesszenek a tanácsosi címre – tette hozzá.

A tűzoltó alezredes a huzamosabb ideje végzett átlagon felüli szolgálatának, a szervezet érdekében kifejtett tevékenységének elismeréseként kapta a tanácsosi címet.

Fotó: Katasztrófavédelem

Bajkán György 1993 óta tűzoltó, 2010-ben volt az év tűzoltója, és azóta a helyi parancsnokság parancsnoka is, majd 2016-ban vált az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjévé. Tavaly a Békés Megyei Önkormányzat is elismerte munkáját. Évekkel ezelőtt megválasztottuk a hét emberének, amelyben mesélt arról, hogy miért választotta ezt a hivatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.