- hirdetés -

Együtt készültek fel az őszi szezon megmérettetéseire szeptember 27-én, a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornatermében a Contact K.T.H.E., valamint a Küzdő és Szabadidősport Egyesület fiatal versenyzői.

Korábbi jó kapcsolatukra való tekintettel szeptember 27-én is közös edzést tartott a Contact K.T.H.E., valamint a Küzdő és Szabadidősport Egyesület a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornatermében. A rendhagyó felkészülés nem számított újdonságnak a két sportegyesület életében, az elmúlt évben gyakran előfordult, hogy segítették egymást a felkészülési időszakban.

– A kyokushin egy tradícionális karate és a mi kick-box sportágunk is hasonló alapokon nyugszik. Ezért próbálunk ezzel a rendhagyó edzéssel visszatérni ezekhez az alapokhoz és tanulni egymástól. Bízunk benne, hogy a jövőben továbbra is tudunk majd együtt dolgozni, kölcsönösen új dolgokat mutatni egymásnak – mondta Puravecz Péter, a Contact K.T.H.E. versenyzője és vezetőedzője.

Közös edzéssel segítette egymás felkészülését a két egyesület (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, a közös edzés már csak azért is hasznos a két egyesületnek, mert a sportolók megismerhetnek idegen mozgáskultúrákat is, ami nagy hasznukra válhat a versenyszezon során. A Küzdő és Szabadidősport Egyesület vezetője, Fazekas Árpád is elégedetten nyilatkozott.

– A terveket felállítottuk, az elképzelések megvannak. A karate és a kick-box ütései és rúgásai tulajdonképpen egy tőről fakadnak, így nagy különbségekkel nem számolva tudunk egymással edzeni – mesélte Fazekas Árpád.

A két egyesületnél kölcsönösen bíznak benne, hogy az edzésekkel megfelelően tudták segíteni egymás felkészülését és a versenyzőknek hasznára válik majd az itt megszerzett tudás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.