- hirdetés -

Mint arról korábban már hírt adtunk, Mórocz Mercédesz a Nemzeti Vágta korábbi győztese, idén is kvalifikálta magát a budapesti seregszemlére. Az idei verseny nem hozott számukra sikert.

Minden ideálisnak tűnt a verseny előtt. Merci és Morcos két éles futamot nyertek Bogárzón az augusztus 19-i versenyen. Jó formában látszott ló és lovas egyaránt. A vágtán aztán egy bírói döntés elrontotta a jókedvüket, de erről már beszéljen az ifjú zsoké, Mórocz Mercédesz:
– Idén is starthoz állhattam Morcossal, a ,,csodalovammal”a Nemzeti Vágtán, amit szeptember 14-16. között rendeztek Budapesten, a Hősök terén. Előfutam előtt mindenki izgult, így Morcos is nagyon ideges lett. Mi a harmadik előfutamban kaptunk helyet 1-es startszámmal belül a falon, ami nekünk eddig sosem volt jó – részletezi.

– Mivel Morcos a startnál is elég robbanékony, ezért egyszer megugrott még startzónán kívül, így hátrébb tettek minket 10 méterrel, amit nem értettünk. Már akkor sejtettem, ez a rajt nem lesz jó. Maga a verseny távja is jóval rövidebb volt, így még kevesebb esélyünk maradt, hogy behozzuk a térhátrányt, hiszen hasonló erősségű lovakkal futottunk.

Az idei vágtán sajnos nem jött össze a döntő (Fotó: Mórocz család)

– A futam elindult, majdnem utolsóként startoltunk, falon maradtunk, majd a túlsó kanyarban kívülről próbáltam felhozni a lemaradásunkat. Hibáztam, nem kellett volna külső ívre mennem, talán akkor ott lehettünk volna a vasárnapi döntőben. Így az előfutamban Harmadikként értünk célba, de nagyon jó idővel, hiszen a 18 lóból az 5. legjobb futamidőt értük el. Sajnos ez mit sem számít, hisz az első kettő jut tovább.

– Morcosra továbbra is büszke vagyok, harcolt mint mindig. Nem fogjuk feladni, és reméljük, hogy jövőre is ott lehetünk a Nemzeti Vágtán, köszönhetően a támogatóinknak is!

Szeretném megköszönni: édesanyámnak, Tóth Andreának, édesapámnak, Mórocz Józsefnek, Orosháza Város Önkormányzatának, Takács Sándornak, a CARLO QUALITY KFT. ügyvezetőjének, Molnár Istvánnak (Mopinak), illetve párjának Adélnak, Hatos Zoltánnak és családjának (Dr. Padló üzlet), a Vet-Globál Kft.-nek, a Hegedűs bútorboltnak, Kéri Lászlónak (Üveg-Világ Kft.), az MMD-Team Bt.-nek, Tóth-Zsedényi Viktóriának és családjának, Balla Pál szomszédunknak, Tihanyi Norbertnek, Jandzsóné Katalinnak.

És mindenkinek, akik bármilyen formában segítettek nekünk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.