- hirdetés -

A pókertársadalom új üdvöskéje, Györgyi Krisztián, avagy a Blöffkirály érkezett városunkba a Tegyünk érte közösen – helyi komplex program Orosháza társadalmi integrációjáért apropóján. A szabadszájú pókeresnek most mi okoztunk izgalmas pillanatokat.

Györgyi Krisztián neve az utóbbi hónapokban elárasztotta a médiát. Nem is csoda, hiszen története nem mindennapi. Megtudtuk honnan indult a karrierje és hogyan tért haza milliókkal a világ egyik legnagyobb pókerversenyéről.

– Én régen kézilabdáztam, a világ több pontján megfordultunk. A nagy utazások alatt unaloműzésből elkezdtünk pókerezni, abban az egész csapat részt tudott venni. Nekem akkor annyira megtetszett ez az egész, hogy eldöntöttem, ezt szeretném csinálni. Először hétvégenként a barátokkal játszottunk, majd amikor betöltöttem a tizennyolcat elkezdtem részt venni versenyeken – idézi fel a kezdeteket Krisztián.

Megtudtuk szülei válása és akkori barátnőjével való szakítás után teljesen egyedül költözött Németországba, ahol mindent a semmiből épített fel. Közel hét évet élt külföldön. Itt munka utáni éjszakáit és minden szabadidejét tanulással és önfejlesztéssel töltötte. Többször került nehéz helyzetbe, amiket fel kellett tudnia dolgozni. Elmondása szerint, ezek erősítették meg.

– Egy selejtező sorozaton elindultam, ahol öt euróval kezdtem, ott körülbelül ötezerből kétszáz eber jutott tovább, majd a következő körben huszonkét euróval játszottunk, ezután ötvenöt euróval és így araszolgattam előre egészen az ötszázharminc eurós nevezési díjig.  Körülbelül két napig tartott, amíg a gép előtt ültem – meséli Krisztián.

Ez a győzelem azt jelentette, hogy az EPT monte-carlói főversenyén teljesen díjmentesen vehetett részt. A vagány pókeres nem csupán tehetségével, de stílusával is felhívta magára a figyelmet. Legnagyobb húzása az volt, amikor a pókerben leggyengébbnek számító  leosztással (treff 7, pikk 2) valamint tíz százalék nyerési eséllyel állította sarokba litván ellenfelét.

Györgyi végül a hétszázhetvenhét versenyzőből az ötödik helyezést érte el, ezzel 184 ezer euróvalt, vagyis 58 millió forinttal térhetett haza. Az élete azóta természetesen gyökerestől felfordult.

A versenyzést továbbra is folytatja, izgalmakból azonban Orosházán is bőven kijutott Krisztiánnak.

Az autómentes nap alkalmából a főtéren felállított pókerasztalnál mérhették össze tudásukat kézilabda csapatunk tagjai a Blöffkirállyal. A nyeremény egy roller volt, amellyel korábban Krisztián teljesítette a KRESZ pályát Kiss Rozália rendőr főhadnagy szakavatott irányítása mellett.

Az izgalmakat tovább fokozták a Gabitriál versenyzői, akik a látványos extrém kerékpáros bemutatójuk fő produkciójaként  közel három méter magasból ugrattak a pókeres lába közé elhelyezett lufira. A lélegzetelállító eseményt az OrosCafé Facebook oldalán élőben is végig kísérhették a nézők.

A pókerjátékos dolgát ugyan különböző feladatokkal nehezítették, de végül mégis ő vitte haza a fődíjat, melyet közösségi oldalán is megosztott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.