- hirdetés -

Az egykori orosházi tűzoltóra nyolc csapat emlékezett, szeptember 15-én.

Immár huszadik alkalommal szervezte meg az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és az „Őrizd a Lángot” Alapítvány a Viszkok János Emléktornát. Az egykori nagyszénási születésű, Orosházán szolgáló tűzoltó 1998. augusztus 8-án egy közúti balesetben vesztette életét, azóta minden évben focitornával emlékeznek rá bajtársai.

Szeptemberben mérkőztek meg a csapatok, a helyszín ezúttal is az OMTK-ULE műfüves pályája volt. Az orosházi hivatásos tűzoltók mellett a Békés és Csongrád megyei kollégák, a társszervek, az egykori csapatársak az akkori Barátságból, illetve a TESCO kaptak meghívást.

A torna győztese, mint minden évben most is vándorserleget vehetett át, és elismerték a legjobb kapust és a legeredményesebb játékost is. A díjakat a család, az Őrizd a lángot Alapítvány és a TESCO képviselői adták át.

A Viszkok család minden évben a legjobb kapusnak járó díjat adja át (Fotó: Rosta Tibor)

Az első hely sorsa büntető rúgásokkal dőlt el, végül az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte a tornát, a dobogó második fokára a Szeghalom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata állhatott, a bronz pedig a Barátság csapatot illette.

A gólkirály címet Málik István tűzoltó százados a Mezőkovácsháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatából, míg a legjobb kapusnak járó elismerést Lantos Zoltán tűzoltó őrmester, szintén a Mezőkovácsháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatából érdemelte ki.

Viszkok János szülei elmondták, nagyon örülnek annak, hogy immár húsz éve minden esztendőben megrendezik a gyermekükről elnevezett tornát, így állítva emléket az egykori tűzoltónak.
– Öröm ez számunkra, köszönet érte a tűzoltóságnak. János gyermekkora óta focizott, kapus volt, a tűzoltóság csapatában is játszott – emlékeztek a szülők. Miután Viszkok János leginkább a háló előtt bizonyította futball tudását, így a család minden évben a legjobb kapusnak járó díjat adja át.

 

Kiemelt fotó forrása: Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.