- hirdetés -

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jelölhetjük orvosunkat a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. A jelöléseket 2019 január 16-ig várják. 

2017-ben a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként, olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon – áll az orvosi díj hivatalos honlapján.

Orvosoknak, akik mindent megtesznek értünk…

Akiket legtöbbször csak akkor keresünk fel, amikor a szükség kívánja. Segítségért megyünk. Hétköznapokon és ünnepnapokon, éjjel és nappal is fordulhatunk hozzájuk, ha nagy a baj. Ők pedig készek segíteni. Köti őket a hippokratészi eskü és még valami, ami ennél is fontosabb, a gyógyítás iránti rendíthetetlen vágy, jobbító szándék, tenni akarás. Amit kapunk tőlük, természetes. Megköszönni mindezt elegánsan nagyon nehéz.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönhessük nekik.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönjük orvosaink áldozatos munkáját (Fotó: Pixabay)

Hét közönség díj és két különdíj

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év hét közönség díjasát.
Az alapítvány ezen felül két különdíjat nyújt át minden évben.
A Jelölési időszak, 2018. szeptember 16 – tól, 2019. január 16 -ig tart. A jelölési időszak alatt bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra. Kivéve az előző év nyerteseit.

A jelölés lehetséges több módon lehetséges. Elektronikus űrlap segítségével, melyet a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon lehet kitölteni szeptember 16-tól, vagy
postai úton a Szent-Györgyi Albert 1000 mg Retard C-vitamin dobozaiba csomagolt jelölőlap segítségével.

Amennyiben postai úton szeretnénk leadni jelölésünket az alábbi címen tehetjük.

Postacím:
Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány
6724 Szeged
Cserzy Mihály u. 32.

A borítékon az álljon : „Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj 2019”

A jelölés mellé néhány mondatban fogalmazzuk meg személyes történetünket. Javasolják, hogy személyes történet olyan részletes legyen, amivel a szavazók a legjobb képet kaphatják a jelöltről.

A szavazás menete

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

A szavazás során meg kell adnunk nevünket, e-mail címünket, ezt követően pedig a jelölt orvos nevét kiválaszthatjuk a legördülő listából. A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet.

A Díjátadó ünnepséget 2019. április 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében rendezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.