- hirdetés -

Már egy hete becsengettek az iskolákban. Ilyenkor fokozott figyelemmel kell közlekedni az utakon. Ebben hivatottak segíteni a reggelente megjelenő Zebra Zsaruk. A héten az Eötvös iskola átkelőjénél találkozhatunk velük.

Az ősszel együtt megkezdődött a 2019/2018-as tanév is. Így, mint minden évben most is Zebra Zsaruk segítik a közlekedést.

A Zebra Zsaru Program Orosházán két általános iskolában működik, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában. A két intézménynél kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egyenruhás rendőr felügyelete mellett segítik társaik biztonságos közlekedését. Ügyelnek arra, hogy az iskolába érkezők a zebrán keljenek át, és mindezt szabályosan tegyék, illetve figyelnek a kerékpárral érkezőkre is.

Kis Rozália rendőrfőhadnagy az Orosházi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának baleset-megelőzési előadója elmondta,  tanévkezdéskor a rendőrség is fokozottan figyel a gyalogos, ezen belüli a gyermekbalesetek megelőzésére.

Zebra Zsaruk segítik a forgalmat a Rákóczi úton (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ezért idén is programot hirdettünk, melynek keretében az Orosházi Rendőrkapitányság terültén, Orosházán két iskolánál Zebra Zsaruk tevékenykednek szeptember és május hónapban. Két-két heti megosztásban a reggeli időszakban – ismertette KisnRozália, hozzátéve a gyerekek rendőri segédlettel irányítják a gyalogos és biciklis forgalmat intézményük környezetében, a Rákóczi úton és a Deák Ferenc utcai bejárónál kijelölt gyalogos átkelőhelynél.

Kis Rozália rendőrfőhadnagy kiemelte, ehhez a programhoz kapcsolódóan, minden Orosházán kezdő első osztályos megkapta a rendőrség által biztosított láthatósági hátizsákot, amely egy zöld és narancssárga hátizsák, fényvisszaverős pántokkal felszerelve.

– E mellé, egy üzenőfüzetet is kaptak a gyerekek, amelyek közlekedési ismereteket, matricákat, kifestőket és minden olyan információt tartalmaz, ami egy első osztályosnak az alapok megtanulásához szükséges – tájékoztatott az Orosházi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának baleset-megelőzési előadója.

Az iskolánál hétköznap reggelente a legtöbb gyalogátkelőhelyen rendőr, polgárőr vagy közterület felügyelő van jelen, akik a reggeli biciklis és gyalogos forgalmat segítik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.