- hirdetés -

A diák II-es és diák I-es korosztályban is remekül helytálltak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) fiatal birkózói szeptember 8-án, a szezon első pontszerző versenyén. Somogyvári Milán és Erőss Richárd a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A tázlári és balkányi felkészülési versenyeket követően Szarvason már a pontszerzés volt a tét szeptember 8-án a diák II és diák I korosztály fiatal birkózóinak, valamint egyesületeiknek. A területi kötöttfogású megmérettetésen 14 szakosztály 102 fiatal birkózója léphetett szőnyegre abban reménykedve, hogy a nap végén az ő nyakába kerülhet az aranyérem. Az Orosházi Spartacus versenyzői is elutaztak Szarvasra, és ha már ott voltak, több súlycsoportban is a dobogó valamelyik fokáig küzdötték fel magukat.

A diák II-es korosztály 35 kilogrammosai között versenyző Somogyvári Milán győzelemmel nyitotta őszi szezonját, a dobogó legfelső fokára állhatott fel, többek közt klubtársát, Oláh Tamást is megelőzve, aki az ötödik helyen végzett. Ebben a korosztályban még két éremnek örülhetett az orosházi egyesület, hiszen az 58 kilósok közt Farkas Krisztián bronz-, eggyel feljebb a 63 kilós mezőnyben Albert Ádám pedig ezüstéremmel zárt.

A Szarvason rendezett területi fordulót már az országos diákolimpiák követik (Fotó: OSBK)

A diák I-esek közt két versenyző képviselte a Spartacus színeit, közülük a 69 kilós mezőnyben versenyző Erőss Richárdnak jött ki jobban a lépés, aki aranyéremmel zárta a napot. Papp Krisztofernek sem kellett szégyenkeznie a korosztály 58 kilósainak mezőnyében ő is dobogóra állhatott, a harmadik helyen zárt.

A diák I-es birkózók a területi bajnokságokat követően szeptember 21-én az országos kötöttfogású diákolimpián, Püspökladányban döntik el, hogy súlycsoportonként kik a korosztály legjobbjai. A diák II-eseknek pedig szeptember 29-ig kell várni diákolimpiájukra, amit Karcagon rendeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.