- hirdetés -

Tázláron és Balkányban képviselték klubjukat az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) diák- és serdülőkorosztályokban küzdő versenyzői. Mindkét helyszínen remekül helytálltak, összesen öt éremmel gazdagodtak.

A Bács-Kiskun megyei Tázlár adott otthont szeptember 1-én a diák- és serdülőkorú birkózók számára megrendezett területi szabadfogású versenynek. A súlycsoportok létszámát tekintve ugyan a szokottnál kevesebb versenyző érkezett, a nagy csaták azonban nem maradtak el. Az OSBK fiataljai is részt vettek a megmérettetésen.

Közülük a diák leány korosztályban, a 40 kilogrammosok között versenyző Szabó Zsóka és a serdülő leány korosztály 54 kilósai közt induló Cziráki Klaudia is aranyéremnek örülhetett. Benkő Zsanett a fiúk mezőnyében tette próbára magát, diák I-es korosztályban, ahol bátor birkózással egészen az ezüstéremig menetelt.

Tázláron két arany- és egy ezüstéremmel zártak (Fotó: OSBK)

Amíg a csapat egyik része Tázláron küzdött, a többiek Balkányban képviselték az orosházi birkózást, a már hagyományos őszi szezonnyitó Összetartozás Nemzetközi Cellspan Kupa meghívásos kötöttfogású versenyén. Itt nem kevesebb, mint 231 fiatal birkózó feszült egymásnak az aranyérem reményében. A magyar klubok mellett ukrán, szerb, olasz és román versenyzők is érkeztek.

Balkányról két éremmel távoztak az orosháziak. A diák II-esek 63 kilogrammos mezőnyében induló Albert Ádám ezüstérmet, míg a diák leányok 49 kilós mezőnyében versenyző Laczkó Petra bronzérmet szerzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.