- hirdetés -

A szép őszi időjárás is segített abban, hogy jó programja legyen a helyi klubnak. Több különleges gép is várta az érdeklődőket, szombaton a 18. Orosházi Nemzetközi Modellrepülőnapon.

Szeptember már hagyományosan a nemzetközi modellrepülőnap időpontja városunkban, az Orosháza Városi Modellező Klub ezúttal is sok modellezőt fogadott a repülőtéren, nagy részük már visszatérő vendég.

– A nemzetközi modellrepülőnapnak nagy hagyománya van. A klubok augusztustól novemberig egymás városába látogatnak azért, hogy együtt reptessenek  – ismertette Nóbik Gyula a helyi klub elnöke. A modellezők szombaton közösen varázsoltak ismét egy nagy show-t az orosházi repülőtérre.

Közel hatvan modellt tekinthettek meg az érdeklődők (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az elnök kiemelte sok érdekes géppel találkozhatnak a kilátogatók.
– Vannak például kétszáz köbcentis, robbanómotoros, három méter fesztávolságú modellek, amelyekkel a hat méteres vitorlázórepülőket vontatják. Ám, a csúcs a gázturbinás modell, mely sebessége elérheti a 300 km/órát is – ismertette az elnök.

Budapestről, Kecskemétről, Gyomaendrődről is érkeztek a szombati rendezvényre, bőven válogathattak a látnivalók közül az érdeklődők, hiszen különböző nehéz és különleges mutatványokat is bemutattak a modellrepülő tulajdonosok. Nóbik Gyula zárásként hangsúlyozta, ez nem verseny, itt a cél, hogy mindenki jól érezze magát és szeresse, amit csinál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.