- hirdetés -

Profi ökölvívó gálának ad otthont Orosháza szeptember 15-én. A rangos sportrendezvényen K3 és MMA szabályrendszer szerinti küzdelmeket is láthatnak majd a küzdősportok iránt érdeklődők. Szeptember 5-én a Petőfi Művelődési Központban sajtótájékoztató keretében ismertették a részleteket.

Profi harcosok érkeznek Orosházára, szeptember 15-re, hogy próbára tehessék erejüket, állóképességüket és kitartásukat. Hosszú idő után ismét küzdősport gálának ad otthont városunkban a Városi Sportcsarnok.

Az Európa-bajnoki címmérkőzésnek is helyszínt biztosító V. Gong Profi Ökölvívó Gálán tíz mérkőzésen, profi szabályrendszer szerint, ökölvívásban, K3-ban és MMA-ban küzdenek meg a versenyzők. A gála részleteit sajtótájékoztató keretében ismertették szervezői, a Globál Sport Event Nonprofit Kft. Szeged és a Petőfi Kultúrális Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői.

Gerebecz József vívja a gála főmérkőzését, ahol az Európa-bajnoki cím lesz a tét (Fotó: Rosta Tibor)

– A főmérkőzést egy amerikai világszervezet Európa-bajnoki övéért Gerebecz József vívja majd szerb riválisa ellen. Ezen kívül is több izgalmasnak ígérkező párosítással készültünk a kisebb súlycsoportoktól egészen a nehézsúlyú összecsapásokig – mesélte a Globál Sport Event Nonprofit Kft. Szeged képviseletében a gála főszervezője Simon Zsolt.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő, korábban amatőrként világbajnokságon is szereplő Gerebecz József hozzátette, harmincéves álma teljesülne azzal, ha sikerülne a szeptember 15-i gálán nyernie, és felcsatolhatná a derekára az Európa-bajnoki címet jelentő övet. Rajta kívül a saját Európa-bajnoki mérkőzését korábban sikerrel abszolváló Magyar Kinga és az orosházi születésű, így hazai közönség előtt bokszoló Bartus Ferenc is kemény összecsapásokra számít.

– Profi pályafutásom egyik fontos állomásához érkeztem. Mondanom sem kell, mekkora megtiszteltetés hazai közönség, tehát a barátaim, családtagjaim és ismerőseim előtt bizonyítani. Tízévesen ismerkedtem meg a küzdősportok világával és remélem sikerül kihasználnom az alkalmat, hogy bizonyíthassak – mondta Bartus Ferenc.

Bartus Ferenc hazai közönség előtt szeretne bizonyítani (Fotó: Rosta Tibor)

Az esemény létrehozását társszervezőként a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. is segíti. Lajti Tímea, ügyvezető elmondta, remélik sikerül a gálával hagyományt teremteniük és idővel Orosháza még több sportrendezvény helyszínévé válhat.

– Vacsorával és műsorral egybekötött esemény lesz. A szünetben a ReDance Hip-Hop Crew fog fellépni, a rendezvény zárásaként pedig Vastag Csaba ad majd kiszenekaros koncertet. Külön öröm, ha valami színes és új dolgot mutathatunk be Orosházán és úgy gondolom, egy küzdősportgála közéjük tartozik – tudtuk meg Lajti Tímeától.

A sajtótájékoztatót egy gyors helyszínbejárás követte. Bartus Ferenc, Gerebecz József és Magyar Kinga is szemügyre vette az Eötvös Csarnokot, ahol szeptember 15-én talán életük egyik legnagyobb küzdelmét vívhatják meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.