- hirdetés -

A küzdősportok világában lelt otthonra az orosházi születésű Tóth Richárd. A jelenleg Angliában élő fiatal több harcművészeti ágban is otthonosan mozog. Jövőbeli terveiről kérdeztük.

Birkózás, Taekwon-do, ökölvívás és mintegy tizenöt éven át tartó konditermi edzés szerepel sportmúltjában. Tóth Richárd a tavalyi évben ismerkedett meg közelebbről az MMA, vagyis mixed martial arts, azaz kevert harcművészettel.

– Úgy éreztem, kell valami új az életembe, ami ötvözi az összes küzdősportot. Az MMA-küzdősportban ezt megtaláltam, hiszen a különböző harcművészeti ágakat ötvözi. Megengedi az ütést, rúgást és a földharcot egyaránt – avatott be.

Richárd az angliai Watford városában él, a Cage Fit nevű egyesületnél edz. Novemberben, egy helyi jótékonysági gálán vett részt egy MMA-versenyen, mely meghatározó mérföldkő lett sportkarrierjében.

– A jegybevételből és adományokból befolyt összeget beteg gyermekekért és egyéb betegségben szenvedők segítéséért dolgozó alapítványok kapták meg. Mintegy 70 millió forintnak megfelelő angol font gyűlt össze. Az elnyert trófea mellett büszke vagyok arra is, hogy én is hozzá tudtam járulni a gyermekek támogatásához – emelte ki.

Megtudtuk, jelenleg hetente hatszor edz: box, brazil dzsúdzsucu és Muay Thai edzéseken vesz részt. Az MMA nagyon kemény fizikai és mentális felkészültséget igényel, ahol a sérülések is gyakoriak. Az orosházi harcos egyszer már eltörte egy ellenfele arccsontját, de mint megjegyezte, ez a sport velejárója. A klubja rendszeresen szervez versenyeket, legutóbb győzelemmel zárt. A jövőben még sok más megmérettetésen próbálná ki magát, mára az MMA az élete részévé vált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.