- hirdetés -

Ifjúsági és felnőtt országos ranglista versenyt rendeztek a dzsúdósok számára Silóson. A Tenkes Kupa Nemzetközi Tornán az Orosházi Judo SE versenyzője, Patyi Ákos is tatamira lépett az ifik mezőnyében.

A szép számú nevező mintegy nyolcvan százaléka a magyar mezőnyből került ki, de neveztek brit, szlovén, szerb, horvát, román cselgáncsozók is. Az orosházi fiú új súlycsoportjában, az 55 kg kategóriában versenyzett. Ebben a csoportban hatan vívták a döntőt.

Tóth Béla és Patyi Gábor tanítványa az első mérkőzésén egy szép karfeszítéses ipponnal győzött. A következő már nem sikerült ilyen jól. A későbbi győztes elleni találkozón, egyenlő állásnál, egy pillanatnyi figyelem kihagyás miatt rálépett egy fejen átdobásra (ami a bajai fiú specialitása), és vereséget szenvedett. A bronzmeccsen aztán ismét minden a helyén volt, és ezt az összecsapást is ipponnal hozta az orosházi tehetség.

Patyi Gábort, Ákos édesapját – aki Tóth Béla vezetőedző munkáját is segíti a klubnál – kértük, hogy értékelje a siklósi versenyt.

– Ákos egy súlycsoportváltás után van. Ez az az életkor, amikor még nő is, és az izomzat is alakul, fejlődik. Első éves ifi, így a súlycsoportja mellett ebbe a mezőnybe is bele kell erősödnie. A siklósi versenyen jól küzdött. Két ippon győzelme mellett azért egy kis hiányérzetünk is van. Szerettem volna látni, hogy a korosztály jelenlegi első számú versenyzője ellen mire jut, ha végigmegy a meccs. Sajnos ez most nem sikerült, de a következő két megmérettetésen, amelyeken meg lehet szerezni akár a válogatott belépőt is, még javíthat. Az ifi magyar bajnokságon és az ősz paksi ranglista versenyen kell igazán jól szerepelnie. Reméljük ezeken a megmérettetéseken sikerül a koncentrációt is végig megőrizni – teszi hozzá Patyi Gábor.

Ákos a verseny után átbeszélte Tóth Béla vezetőedzővel a siklósi szereplést, az elkövetkezendő hetekben pedig gőzerővel készülnek a Magyar Bajnokság küzdelmeire.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.