- hirdetés -

Nemzetközi birkózó edzőtáborban vettek részt az Orosházi Birkózó Egyesület 10 és 14 év közötti versenyzői. A rendhagyó edzéseket, a fővárosi Vasas edzője, a korábban a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Wöller Ákos irányította.

Hat nemzet közel száz fiatal versenyzője utazott felmérni képességeit augusztus 13-a és 19-e között Szarvasra, a fővárosi Vasas csapata által szervezett nemzetközi birkózótáborba. Az összetartáson az ukrán, finn, román, francia és osztrák vendégek mellett az Orosházi Birkózó Egyesület fiataljai is részt vettek, ők a pénteki edzést látogatták meg.

A felkészülést két tapasztalt szakember irányította. Wöller Ákos, a Vasas utánpótlás-csapatainak edzője, felnőtt tanítványai közül többszörös olimpiai résztvevő, világbajnok feleségével, Sastin Mariannával érte el a legnagyobb sikereket. Öccse, a háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes, a 35 éves kora ellenére a magyar bajnokságokon még mindig remekül helytálló Wöller Gergő is részt vett a fiatalok felkészítésében.

Magyar és külföldi klubok fiatal birkózói gyűltek össze Szarvason (Fotó: egyesület)

Az egyesület beszámolója szerint a délelőtti edzéseken a technikai munka került előtérbe, délután pedig már a küzdésen volt a hangsúly.
– Pörgősek voltak nagyon a tréningek, de mindenkinek tetszett. A tapasztalatszerzéshez is kiváló lehetőség volt, hiszen más klubok versenyzőivel szemben is kipróbálhatták magukat a fiatalok – nyilatkozta a Bundesligába készülő, az orosházi birkózókat ezúttal edzőként elkísérő Sepeczán János.

Az orosházi csapat beszámolója szerint ugyan elfáradtak a nap végére a versenyzőik, mégis a fejlődés és a tanulás szempontjából elengedhetetlen tapasztalatokkal tértek haza, amit az őszi szezon megmérettetésein is szeretnének kamatoztatni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.