- hirdetés -

A labdarúgáshoz és a kézilabdához hasonlóan a birkózásban is a világ legszínvonalasabb bajnokságai közé tartozik a német Bundesliga. A magyar felnőtt birkózók is előszeretettel igazolnak hazai klubjuk mellett német egyesületekhez is. A következő szezonban az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője, Sepeczán János is érdekelt lesz.

Sepeczán János egyik régi álma vált valóra a birkózó Bundesligába szerződéssel. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzőjének idén végre összejött a nagy lehetőség, a világ egyik legszínvonalasabb bajnokságában próbálhatja ki magát. Abban a német bajnokságban, ahol a felnőtt válogatott tagjai közül Bácsi Péter, Kiss Balázs és a Lőrincz-testvérek, a feltörekvő versenyzők közül pedig Lévai Zoltán és Szilvássy Erik is megfordultak már.

– Sokat számítottak a személyes ismertségeim, az új szerződésemben is egy tapasztalt, Bundesliga-birkózónak, a ferencvárosi Németh Ivánnak volt nagy szerepe. Nagyon várom már a hétvégi fordulókat, 75 és 80 kilogrammban versenyzem majd szabadfogásban, így régi nagy ellenfelemmel, a fogyasztással sem kell bíbelődnöm majd – mesélte a 24 éves birkózó.

Új klubja, az SV Eschbach 1967 jelenleg az ötödik vonalban érdekelt, ám nagy terveket szövögetnek. Vele együtt négy új igazolással vágnak neki az idénynek, céljuk egyértelműen az egy osztállyal feljebb kerülés. János Orosházán kívül másik csapat színeiben először a tavalyi magyar Extraliga-csapatbajnokságon próbálta ki magát, a végül az élvonal harmadik helyen végző Cegléd színeiben. Most azonban egészen más a helyzet.

Sepeczán János (k) ősszel Németországban próbálhatja ki magát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Megélhetés és fejlődés szempontjából is ideális. Itthon sajnos kevesebb edzőpartnerem van a saját korosztályomból, így viszont tapasztaltabb csapattársakkal tudok együtt edzeni, ami nemcsak a fejlődésre jó, motiváló hatása is van. Idővel pedig szeretném felhívni magamra más német csapatok figyelmét is – mondta.

Régóta szeretett volna már a bajnokságban szerepelni, korábban már korosztályos Európa- és világbajnokságokon is vett már részt a magyar keret tagjaként, így most újabb kihívást talált magának. Kint azonban nem csak és kizárólag a birkózás körül forognak majd a mindennapjai.

– Köztem és egy román srác között vacilláltak a klubnál. Döntő tényező volt, hogy ha nem is a legmagasabb szinten, de jól meg tudom értetni magam németül és pár éve már a jogosítványom is megvan, ami a kinti munkám során várhatóan elengedhetetlen lesz – mesélte leigazolásának körülményeiről.

Reméli, a lehető legjobb tudása szerint tudja majd segíteni csapatát, ahova augusztus végén utazik először. Szerződése egyenlőre 15 mérkőzésre szól, de mint mondta, mindent meg fog tenni, hogy ez a mérkőzésszám később is gyarapodhasson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.