- hirdetés -

Egy nappal tovább, augusztus 7-én éjfélig nyújthatják be jelentkezésüket az E-felvételiben azok, akik szeretnének részt venni a pótfelvételi eljárásban.

A pótfelvételi során már csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, és csak azok jelentkezhetnek, akik nem jutottak be sehová, vagy nem is jelentkeztek a július 25-én zárult általános eljárásban – hívták fel a figyelmet a felvi.hu-n.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak: a július 25-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették; a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A jelentkezés menete

A jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egy időben, azaz 2018. augusztus 7-én éjfélig hitelesíteni is kell! Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre (javasolt elsőbbségi küldeményként feladni). Fontos, hogy a jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat is fel kell tölteni a határidőig.

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

A ponthatárokat előreláthatólag 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2018. szeptember első napjaiban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.