- hirdetés -

A két évvel ezelőtti kontinensbajnoksághoz hasonlóan ismét a legjobb nyolc között zárt a női tornacsapat Glasgow-ban, bizonyítva, hogy számolni kell velük a kontinentális porondon. Az orosházi születésű, jelenleg az MTK Budapestet erősítő Böczögő Dorina is tevékeny részese volt a sikeres szereplésnek.

Még pénteken, a hatodik legjobb pontszámmal sikerült kiharcolnia a glasgow-i torna Európa-bajnokságon a női válogatottnak a döntőbe kerülést. A vasárnapi döntő viszont rögtön változással indult, a belgák visszalépésének köszönhetően az olaszok is a döntőben mérettethették meg magukat.

A Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára összeállítású válogatottnak a fináléban gerenda, talaj, ugrás és felemás korlát volt a szersorrendje. A magyar Torna Szövetség beszámolója szerint Dorina kimondottan jól kezdte meg döntőbeli szereplését, 13 feletti pontszámot kapva gerendagyakorlatára. Lendülete a talajgyakorlatok során is kitartott, egy kilépés ellenére is a legmagasabb magyar pontszámmal zárta ezt a szert.

Gerendán, talajon és ugrás során is magas pontszámmal zárt Böczögő Dorina (Fotó: Jamie Squire Getty Images)

Következhetett az ugrás, ahol az orosházi versenyző ismét eredményes volt, 12 pont feletti gyakorlattal zárt. A magyar csapat ekkor az ötödik helyen állt, többek közt a szerenkénti döntőbe a legmagasabb pontszámmal bejutó Dévai Boglárkának köszönhetően. A zárás a felemás korlát volt, a magyar válogatott végül 149.729-es pontszámmal a nyolcadik helyen végzett.

A szövetség elnöke, Magyar Zoltán is pozitívan értékelte Dorináék teljesítményét, kiemelve, hogy az Európa-bajnoki szereplést a világbajnoki követi, ahol a legjobb 24 közé kerülés az olimpiai kvalifikációs, 2019-es világbajnokságra való kijutást jelentené.

A magyar női válogatott idén, 1996, 1998 és 2016 után negyedszer került be az Európa-bajnokságok történetében a legjobb nyolc közé és a két évvel ezelőtti kontinensviadalhoz hasonló eredménnyel zárt, stabilizálva helyét a kontinentális elitben. A végső győzelmet az orosz válogatott tagjai szerezték meg Franciaország előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.