- hirdetés -

Egy hónappal ezelőtt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub válogatott kitűnősége, Szél Anna az U23-asok mezőnyében Európa-bajnoki címet szerzett. Nagyon kíváncsian vártuk, hogy a jó formában birkózó orosházi sportoló a zágrábi felnőtt kontinensviadalon hogyan folytatja.

Anna a felnőttek közt is, az 57 kilogrammos súlycsoportban képviselhette hazánkat. Sajnos ez a versenye mindössze egy mérkőzésig tartott. Az Eb-bronzérmes német Bruggerrel szemben 1-1 volt az állás, de a magyar lány volt hátrányban. Mindent egy lapra feltéve akciózni próbált, de ezt a kísérletet a német birkózó hölgy meg tudta kontrázni és ezzel Anna nem csak tusveszélyes helyzetbe került, de a mérkőzésvezető le is ütötte a tust. Sajnos a szerencse sem állt az orosházi Európa-bajnok mellé, ugyanis az őt legyőző Burgger a következő találkozóján alulmaradt azeri ellenfelével szemben, így Anna számára a vigaszági folytatás is kútba esett. Szél Annával a hazaérkezése után beszélgettünk a versenyről.

Az U-23-as Európa-bajnokságon jobban sikerült a kezdés (Archív fotó: UWW)

– Amikor a sorsolást megláttam, úgy éreztem, nem rossz, lehetett volna sokkal nehezebb ágam is. A német lányt ismertem, többször birkóztunk már egymás ellen versenyen és a lengyelországi edzőtáborozások során is. Azt csinálta Zágrábban is, amire számítottunk, azaz semmit. Nem akart akciózni, passzív volt, arra bazírozott, hogy majd intés után lesz valahogy. Sajnos nem tudtam mit kezdeni vele és az első intést is ő kapta, így mikor engem is intettek, 1-1-nél már ő volt előnyben. Megpróbáltam a hátralevő pár másodpercben mégis elérni valamit, de az akcióba bele tudott kontrázni. A legdühítőbb az volt, hogy szinte meg se izzadtam, annyira nem történt semmi a hat perc során. Azt hiszem – és edzőim is így gondolják – meg kell tanulnom, hogy az ilyen stílusú, passzív birkózókkal szemben is eredményes tudjak lenni, rájuk tudjam erőltetni az én birkózásomat. Erre most lesz egy kis idő, mert a legközelebbi nagyobb verseny majd csak szeptemberben lesz – foglalta össze az orosházi versenyző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.