- hirdetés -

Majd tízéves múltra tekint vissza a két testvértelepülés, Orosháza és Szenttamás gyermekeinek csereüdültetése. Dávid Zoltán polgármester csütörtök délelőtt, a Gyopárosfürdőn nyaraló vajdasági csoportot látogatta meg .

Orosháza és a vajdasági Szenttamás (Srbobran) polgármestere 2009- ben írta alá a két település közötti testvérvárosi megállapodást és már ebben az esztendőben Montenegróban, a tengernél nyaralhattak néhányan városunk gyermekei közül. Azóta minden évben jönnek hozzánk Szenttamásról és utaznak ki Orosházáról az arra érdemes diákok.

 – Rendkívül fontos számunkra a testvérvárosi kapcsolatok ápolása. Mindig kiemelt figyelmet fordítunk erre. Én magam nagyon szeretném, ha ez a csereüdülési program tovább folytatódna. Ezért is jöttem ma meglátogatni a gyerekeket, hogy személyesen győződjek meg arról, hogy jól érzik magukat. Persze, ha már itt vagyok, meghívtam az egész társaságot egy fagyira – mondta el Dávid Zoltán polgármester.

Kiválasztják a fiatalok a fagyit, s ha elfogyott, futás vissza fürdeni (Fotó: Bakos Viktória)

A szenttamási csoportban vannak szép számmal vajdasági magyar gyerekek, akik közül ketten, Füstös Zsófia és Dányi Szebasztián, készséggel álltak mikrofon elé és csillogó szemmel számoltak be élményeikről.

 – A legjobb a fürdő, de nagyon tetszett tegnap a dottózás is. Nagyon szép a város, különösen a Főtér, de legjobban itt Gyopárosfürdőn szeretünk lenni. Nagyon sokat fürdünk, közben pedig megismerkedtünk és jókat játszottunk sok idevalósi gyerekkel is – mondták el fagyizás közben.

A huszonhat gyermeket kísérő három pedagógus egyike, Ifjú Judit is megerősíti a gyerekek által elmondottakat:

 – Nálunk Szenttamáson nincs ilyen medencés strand, így a legnagyobb élmény számukra mindenképp Gyopáros. Voltunk tegnap a dottóval benn a városban. Megnéztük a Főteret és amit a környéken lehetett, kicsit vásároltunk is. Holnap megyünk a Kalandparkba, de ha állandóan csak fürödnénk, pancsolnánk, az sem lenne baj a gyerekek számára – mondja a tanárnő.

Mintha csak nevelőjük szavait szeretnék igazolni, a gyerekek megköszönték a polgármesternek a fagyit, és miután elfogyott, azonnal futottak vissza pancsolni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.