- hirdetés -

Az Orosházi Kistérségben élő száz rászoruló gyermek évek óta ingyen strandolhat Gyopárosfürdőn. Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata kedden húsz orosházi gyermeket kísért el strandolni.

Az élményfürdőben pancsoló gyerekek mellett találtuk meg az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata két munkatársát, akik közül Csák Mária válaszolt kérdéseinkre.

– Az önkormányzat és az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. jóvoltából lehetnek most itt a gyerekek. Száz ingyen belépőt kapott tőlük az intézményünk, melyből nyolc település rászoruló gyermekei strandolhatnak, élvezhetik Gyopárosfürdő szolgáltatásait. Ma az orosházi fiatalokkal vagyunk itt – tájékoztatta az OrosCafét Csák Mária.

Az egyik élmény medencében sikerült lencsevégre kapni a gyerekeket (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A strandoló orosházi gyerekeket meglátogatta Dávid Zoltán polgármester is, akitől bővebb felvilágosítást is kaphattunk.

– Már több éve, hogy a strand ingyen belépőket ajándékoz, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is strandolhassanak, jól érezhessék magukat. A Gyermekbarát Önkormányzat díj elnyerésével kapott kétmillió forintból különböző szabadidős programokat is szervezünk számukra, melynek segítségével húsz gyerek tölthetett négy felejthetetlen napot Ceglédfürdőn, és negyven gyerek juthat el augusztusban Ópusztaszerre. Ott megnézhetik a parkot, játszhatnak és olyan élményekben lehet részük, amelyek a díj és a támogatás nélkül nem volna lehetséges. Az orosházi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a városunkban élő gyerekek nyara minél aktívabb és tartalmasabb legyen – tette hozzá a városvezető.

A húsz orosházi fiatal évezte is a strandot. Együtt aerobikoztak az animátorral, kanyarogtak az élménymedencében, vagy épp kipróbálták a jakuzzit. Boldog mosolyuk volt az értük tevő felnőttek jutalma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.