- hirdetés -

Mozgalmas, de sikeres hónapokon van túl a Contact K.T.H.E. Az orosházi sportegyesület tagjai jól megérdemelt nyári pihenőjük előtt július 7-én és 8-án övvizsgákkal zárták a félévet.

Az utánpótlás korú versenyzők nevelésének jegyében telt a január a Contact K.T.H.E. sportegyesület számára, de február első napjai is a felkészülésről szóltak. A február 2-a és 4-e között tartott cserkeszőlői edzőtáborban a technikák ritmusán és annak felkészítésén volt a fő hangsúly, elsősorban a light és kick light szabályrendszerekre kihegyezve, de a formagyakorlati elemek gyakorlására is jutott idő.

A versenyszezonra készültek cserkeszőlői edzőtáborukban (Fotó: egyesület)

A versenyszezon is rövidesen elindult, a klub beszámolójából kiderült, februárban már nemzetközi taekwon-do versenyen léptek tatamira a versenyzők Battonyán. Ezt márciusban egy Békéscsabán rendezett megyei kick box bajnokság követte, áprilisban pedig Nádudvaron mérhették össze tudásukat az ország többi küzdősportegyesületével.

Tavaszi eredményeiről rendkívül büszkén számolt be az egyesület, hiszen az óvodás korosztályban küzdő gyakorló versenyzőik ahol csak elindultak, letarolták a mezőnyt. A cadet 1 és cadet 2 korosztályok képviselői is elégedetten tekinthetnek vissza tavaszi versenyeikre, ők is szinte minden megmérettetésükön felállhattak a dobogóra.

Jelenleg 17 aktív versenyzővel dolgoznak, emellett 28-an látogatják az edzéseket, munkájukat öt oktató segíti. Zömében utánpótlás korúak, óvodások és kisiskolások alkotják a csoportot, de nem elhanyagolható felnőtt versenyzőik száma sem.

Puravecz Péter (b) vezetőedzői feladatai mellett nemzetközi versenyen is képviselte az egyesületet (Fotó: Contact K.T.H.E)

Közülük is kiemelkedett idén Puravecz Péter, aki vezetőedzői teendői mellett áprilisban III. dan fokozatra vizsgázott, júniusban pedig újabb nemzetközi versenyen képviselte az egyesület és Magyarország színeit, Riminiben, ahol két kategóriában is dobogóra állhatott. Friedl Flórián is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a budapesti WAKO Világkupán ligt contact kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára.

A versenyek mellett a felkészülés sem ért véget júliusra a fiatal versenyzők számára, július 7-én és 8-án övvizsgákkal zárták a félévet és vonultak jól megérdemelt nyári pihenőjükre. Az őszi versenyszezonra augusztus 1-én kezdik meg a felkészülést, Gyomaendrődön.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.