- hirdetés -

Június utolsó hetében rendezték meg Nyíregyházán a korosztályos vidékbajnokságot, amelyen két orosházi versenyző is sikeresen szerepelt.

A nyíregyházi versenyen a fővárosi egyesületeken kívül az ország összes tenisz egyesületéből képviseltették magukat a versenyzők. A kiírás az augusztusi országos bajnokság előszobája is volt egyben.

A 18 éves fiúk mezőnyében Juhos Tibor a szentesi csapattal és egyéniben is a 3. helyen, párosban pedig a 2. helyen végzett.

Lehoczky Anna egyéniben elhódította a 2018. évi bajnoki címet, párosban a 2. helyet szerezte meg. Mindkét fiatal a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, a teniszezők egy rövid pihenő után megkezdik felkészülésüket az augusztusi országos bajnokságra.

Az orosházi teniszezők sikerével zárult a vidékbajnokság (Fotó: egyesület)

– Anna az elődöntőben egy Sopronba igazolt békéscsabai lány ellen játszott és két és fél órás drámai küzdelemben győzött, majd néhány óra múlva megnyerte a döntő mérkőzést is. A fiatal versenyző elmondása szerint titkon reménykedett a döntőbe jutásban, de a végső győzelemben nem gondolkodott – nyilatkozta edzője, Németh István.

Juhos Tibor a 18 éves fiúk mezőnyében negyedik kiemeltként indult neki a küzdelmeknek, és az első két mérkőzését az esélyeshez méltóan meg is nyerte, mellyel a legjobb négy közé került. Az elődöntőt elveszítette, elmondása szerint szétesett a játéka, de így is nagyon szép a 3. helyezése. Csapatban egy szarvasi fiúval indult a Szentes TK képviseletében, Tibor itt is a 3. helyet szerezte meg. Párosban a döntőig meneteltek, de ott becsülettel helytállva szoros küzdelemben maradtak alul. Összességében mindkét orosházi versenyző elégedetten tért haza.

Juhos Tibor a napokban már felnőtt ranglistás versenyen vesz részt Gyulán, Anna pedig hétfőn az Orosházi Városi Tenisz Klubbal kezdi meg az edzőtáborozást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.