- hirdetés -

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően az Öreg Tölgy Klub és három másik idősek otthonának felújítása kezdődik meg rövid időn belül.

Az önkormányzat tavalyi sikeres Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának köszönhetően lesz lehetőség négy nyugdíjas klub felújítására.

– A pályázat keretében teljes felújításra, korszerűsítésre kerül sor mind a négy klubban, a kor- illetve jogszabályi előírásoknak megfelelően – tudtuk meg Tóthné Kis Judittól, az Öreg Tölgy Klub nappali és alapellátások egységvezetőjétől.

Elmondása szerint a felújítási munkálatok alatt is zavartalanul biztosítják az idős emberek ellátását. Az Öreg Tölgy Klub esetében a Platán Idősek Otthonában tudják biztosítani ellátásukat, ami nappali ellátást, házi segítségnyújtást és szociális étkeztetést jelent.

A felújítási munkálatok alatt is biztosítják az idős emberek ellátását (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Úgy gondolom, itt mindenki izgatottan várja, hogy a felújításnak köszönhetően magasabb színvonalon tudjuk biztosítani működésünket és szolgáltatásainkat – tette hozzá Tóthné Kis Judit. A cél, hogy a szolgáltatások fejlődjenek, az ellátottakat pedig jobb és szebb környezet vegye körül.

Az Öreg Tölgy Klubon kívül a munkálatok az Egységes Szociális Központ által fenntartott Gyöngyvirág-, Őszirózsa- és Reménység Klubot is érintik. Sor kerül az épületek nyílászáróinak cseréjére, külső hőszigetelésre és kazáncserére is. A pályázatban igényelt támogatás összege 119,69 millió forint, amit a támogatási konstrukció teljes egészében finanszíroz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.