- hirdetés -

Ismét csillagászati akadályversenynek adott otthon Nagyszénás. A rendezvényen az orosházi Eötvös iskola is képviseltette magát, nem is  akárhogyan.

Idén tízedik alkalommal rendezte meg a Kiss György Csillagda és MIRA Szakkör hagyományos csillagászati akadályversenyét, melyen az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói is részt vettek. Lelkesedésben, ahogyan eddig, úgy most sem volt hiány – tudtuk meg Holecska Mirjam pedagógustól.

Az április 27-ei verseny előtt a természetjáró szakkörön a gyerekek több alkalommal készültek a megmérettetésre.
– A felkészülés során elméleti és gyakorlati ismereteket bővítettünk, valamint kitaláltuk a legfrappánsabb csapatnevet és csatakiáltást – tájékoztatott Holecska Mirjam.

Nagyszénáson bizonyítottak az Eötvös kis csillagászai (Fotó: iskola)

Mint ismertette, a verseny elején meg kellett tervezniük, és el kellett készítenünk a csapat zászlaját, valamint címerét, majd a Nagyszénás több pontján kihelyezett állomásokon különböző ügyességi és elméleti feladatok vártak rájuk.
– Űrhajósok felismerése, csillagképek beazonosítása, fénysebességgel való számolás – sorolta.

Az egész napos kemény munka meghozta az eredményt, hisz a MilkyWay csapat megszerezte a dobogós II. helyezést.
– A késő délutáni eredményhirdetés után jóízűen fogyasztottuk el a csillaglángost, majd következett a nap fénypontja, az éjszakai égbolt tanulmányozása különböző távcsövekkel – számolt be az iskola tanára hozzátéve, a sikeres nap után lelkesen készülnek a jövő évi versenyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.