- hirdetés -

A következő programok várják a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén.

A SCHOLA PRO URBE  –  “Iskolától a városnak”: A Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium emlékkönyvének és DVD-kiadványának bemutatása, átadása a városnak április 20-án, 9 órától.

Médiatudatos iskola: „Média-pub” átadó ünnepséget rendeznek a Táncsics gimnáziumban április 20-án, 9.30-tól. 

Szokolay Sándor (Orosháza díszpolgára, Primus Inter Pares-díjas) Hogy is kezdődött? zenés irodalmi barangoló – könyv, kotta és lemezbemutató április 20-án, 10 órától. Ünnepi beszédet mondanak: Dávid Zoltán polgármester, Dr. Blahó János, a Táncsics gimnázium igazgatója és Dinnyés István címzetes zeneiskolai igazgató. A kiadványokról beszélgetnek: Törköly József zenei könyvtáros, Szokolay Orsolya, a könyv közreadója és Legendy László, a kotta közreadója. Közreműködnek: Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Táncsics Mihály gimnázium tanulói.

Primus Inter Pares-díj átadó ünnepséget rendeznek a Táncsics gimnáziumban április 20-án, 14 órától. A díjazott: Dr. Gulyás Olga.

Krausz Imre fotográfus 95. születésnapja alkalmából rendezett emlékkiállítás megnyitója lesz a Nagy Gyula Területi Múzeumban április 20-án, 17 órától. Házigazda: Jusztin Balázs, a kuratórium elnöke. A kiállítást megnyitja: Fehér Béla fotográfus.

Táncsics gálát rendeznek a gimnáziumi képzés 85. évfordulója alkalmából a művelődési központban április 20-án, 17 órától.

A Táncsics-szobor ünnepélyes megkoszorúzása (április 20., 19.30) után ősballagást tart a Táncsics gimnázium április 20-án, 20 órától. A Táncsics-szobortól a jelenlévők énekelve, az iskolazászlót követve átvonulnak a polgármesteri hivatal elé, ahol Dávid Zoltán polgármester köszönti őket.

Kulturpiknik: A Senso Magico zenekar ad koncertet a polgármesteri hivatal előtt április 20-án, 20.30-tól.

A Same Old Story együttest hallgathatják meg a Rock Klubban április 20-án, 20.30-tól.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) térségi és országos népzenei minősítő versenyét láthatják a Petőfi Művelődési Központban április 22-én, 9 órától.

Sport

Oh. Rákóczi Vasas SE – Szarvasi FC bajnoki labdarúgó-mérkőzés, megye I. osztály: rákóczitelepi sportpálya, április 21., 17 óra.

Orosházi FKSE-LINAMAR – FTC KN KFT NB I-es felnőtt férfikézilabda-mérkőzés: Eötvös-csarnok, április 21., 18 óra.

V. Oros-Honvéd Kupa, nyílt regionális diák és serdülő judo verseny: Eötvös-csarnok, április 22., 10 óra.

A programokról bővebben itt olvashatnak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.