- hirdetés -

Szerda délután rendezték az Eötvös csarnokban a város óvodáinak hagyományos tornáját. Az Ovi-kupán hét helyi óvoda csapatai versengtek.

Csoda, hogy az Eötvös csarnok ablakai épen és a helyükön maradtak, olyan elemi erejű hangorkán kísérte az ovisok sorversenyeit. A versenyzők óvodás társai és persze a szülők biztatták a parketten levőket. A csapatokban a gyerekek mellett egy-egy apuka, anyuka és persze egy óvónéni is kerülte a zsámolyt, futott, vitte a karikát, a labdát.

A zsúfolásig telt nézőtér előtt teljes az összpontosítás (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az Ovi-kupa házigazdáját, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatóját, Bicsánszki Józsefet kérdeztük (amikor még lehetett egymás szavát hallani) a verseny kezdete előtt:

 – Több, mint tizenöt éve minden tavasszal hagyományosan megrendezzük az önkormányzattal közösen az Ovi-kupát. A sorversenyeken minden évben hasonló feladatokkal kerülnek szembe a gyerekek, így a csapatoknak van lehetősége készülni a versenyre és készülnek is rá. Sportszerű, igazságos küzdelemben dől el, hogy 2018-ban melyik a legjobb, legügyesebb óvodai csapat – teszi hozzá az igazgató.

Hatalmas hangulat jellemezte végig a versenyt, melyen fegyelmezetten, mindent beleadva küzdöttek az apróságok és a felnőtt csapattagok. A legügyesebbnek a Forrás ovisok bizonyultak, második lett a Lehel utcai ovi, harmadik pedig a Móricz ovi csapata.

Minden résztvevő, az élmény mellé oklevelet és egy kis labdát kapott, a résztvevő óvodáknak is jutott egy-egy labda csomag, a dobogósok pedig ezen kívül még serleggel és érmekkel is gazdagabbak lettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.