- hirdetés -

Az aerobikosoké volt a terep szeptember 30-án az Eötvös-csarnokban. Ekkor rendezte meg ugyanis a FISAF Hungary magyar bajnokságának harmadik fordulóját a CSIKO-BOAT SE egyesülete. Az orosházi versenyzőkön kívül három egyesület is részt vett a versenyen, ahol Németh-Csiki Rebeka tanítványai nem is maradtak adósak a kiváló eredményekkel.

Harmadik fordulójához érkezett hétvégén a FISAF Hungary Magyar Bajnokság versenysorozata, melynek a CSIKO-BOAT SE sportolói is tevékeny részesei voltak az elmúlt időszakban. Ezúttal pedig a házigazda szerepét is az orosházi egyesület látta el, az Eötvös-csarnokban mutathatták meg tudásukat a fiatalok. Edzőjük, Németh-Csiki Rebeka elmondta, hogy a szombat délelőtti programot egy nem kevés, mintegy két hónapos szervezés előzte meg.

– Mindent megtettünk, hogy ez a rendezvény sikeressé váljon, szerencsére a tavalyi évről már volt némi tapasztalatunk és a versenyt megelőző este már sikerült is berendeznünk a csarnokot. Négy klub vesz részt a megmérettetésen, rajtunk kívül érkeztek Budapestről, Debrecenből és Szegedről is. A rendezvény legfőbb célja, legalábbis részünkről, hogy megnézzük, hol tartunk, hiszen világbajnokságra készülünk – mesélte a vezetőedző.

A világbajnokságot Belgiumban, azon belül is Gent városában rendezik majd október 26-28. között. Ott, mint mondták, a legfontosabb az lesz, hogy a lehető legeredményesebben és a legjobb előadásmóddal lépjenek fel az orosházi versenyzők. A hétvégi céljuk pedig a minél több dobogós helyezés volt, ami sikerült is, hiszen ismét kiváló eredmények születtek.

– Én 6 éves korom óta aerobikozom, azt szeretem ebben a sportágban, hogy mindig van benne valami új kihívás vagy impulzus, mindig új dolgokat próbálhatunk ki. Ma pedig én is szeretnék felállni a dobogó legfelső fokára, hiszen nagyon sokat készültünk, hogy még jobban teljesítsünk, mint eddig – nyilatkozta a versenyzők egyike, Sára Anna.

Összesen 45 sportolót indított el az egyesület a legkisebb minktől a már tapasztaltabbnak számító juniorokig. Több esetben is születtek azonos pontszámok, így nem egyszer az orosházi versenyzők esetében is, így gyakran előfordult, hogy például az egyéni kategóriák során is közösen állhattak fel a dobogó valamelyik fokára.

Fotó: egyesület

Részletes eredmények:
Mini egyéni:
Dancsó Lilla 2. hely

Cadet egyéni:
Marton Gerda 1. hely
Kovács Lola 2. hely

Challenge youth egyéni:
Sára Ágnes 1. hely
Pusztai Réka 1. hely

Mini sport aerobik duó:
Dancsó Lilla, Kovács Gréta 1. hely
Nagy Zsanka, Budai Zsófi 3. hely

Cadet sport aerobik trió:
Cséffai Enikő, Maglóczki Vivien, Sára Anna 2. hely

Junior sport aerobik egyéni:
Szokolai Hanna 2. hely
Duray Bori 2. hely
Kishonti Hanna 3. hely

Mini sport aerobik trió:
Nagy Zsanka, Budai Zsófi, Dancsó Lilla 1. hely

Cadet sport aerobik duó:
Kovács Lola, Marton Gerda 2. hely
Maglóczki Vivien, Sára Anna 2. hely
Bajnóczi Eszter, Kovács Hanna 3. hely
Tölli Tünde, Cséffai Enikő 4. hely

Challenge youth kis csapat:
Lukács Viktória, Pusztai Réka 1. hely

Challenge youth csapat:
Cséffai Gyöngyi, Cséffai Valentina, Sára Ágnes, Sárközi Fruzsina 2. hely

Mini challenge egyéni:
Bánki-Horváth Anett 1. hely
Bereczki-Varga Sztella 1. hely
Maglóczki Norina 2. hely
Markó Hanna 2. hely
Kovács Mira 3. hely

Junior sport aerobik duó:
Duray Bori, Kishonti Hanna 1. hely

Mini challenge nagy csapat:
Markó Hanna, Bereczki-Varga Sztella, Maglóczki Norina, Bánki-Horváth Anett, Kovács Mira 1. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.