- hirdetés -

Egy többéves Magyar Költészet Napjához kapcsolódó kezdeményezéshez, a Posztolj verset mozgalomhoz csatlakozott idén is a Justh Zsigmond Városi Könyvtár.

A költészet napi akció lényege, hogy minél több vers- és költészetkedvelő ember ossza meg kedvenc verseit, de ezúttal nem a világháló valamelyik közösségi oldalán, hanem kézzel foghatóan, kinyomtatott formában a közterületek valamelyikén. Buzai Csaba könyvtárigazgató avatott be a részletekbe:

Tóth Árpád műve is hamarosan megtalálható lesz a városban (Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár)

– Egy több éve zajló magánkezdeményezésről van szó, melyben bárki kinyomtat egy verset és azt kirakja valami nyilvános helyre. A versek, így fizikai valójukban jelennek meg a városban, ahol a sétálgató szinte belebotlik. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztunk és a mai napon több verset is kihelyeztünk. Természetesen csak olyan helyeket használhatunk ami legális. Padokra, kukára, hirdetőtáblára kerültek ki a versek. Az a cél, hogy akik egyébként nem, vagy csak ritkán olvasnak verset, most, a költészet napján megtegyék. Akár le is vehetik, haza is vihetik – tájékoztatott Buzai Csaba.

Szintén a költészet napjához kapcsolódva, április 16-án Szabó T. Anna, író, költő, műfordító érkezik Orosházára. Délután a gyerekeknek tart előadást, előadást, tizenhét órától pedig a könyvtárban találkozhatnak és beszélgethetnek vele az irodalom kedvelői.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.