- hirdetés -

A megye 4.számú választókerületébe tartozó települések részére elkezdték a szavazólapok kiosztását. A Magyarország címerével ellátott dobozok biztonságáról minden település maga intézkedik.

Szűk két hét, és a magyar állampolgárok a szavazóurnák elé járulva leadhatják voksukat. Az április 8-án esedékes országgyűlési választásokra már megkezdődtek a szavazólapok kiosztása. Orosházával együtt 26 településről, 16 helyi választási iroda szállítja el a dobozokat, a szavazatszámlálók részére kiadott kézikönyveket, valamint plakátokat.

A csomagok szigorú felügyelet mellett, biztonságban fogják várni a választásokat. A nyomdából megérkezett szállítmány kipakolása rendőri felügyelet mellett történt, ezzel biztosítva a csomagok érintetlenségét.

 

A dobozokat gondos papírmunka után szállíthatták tovább (Fotó: Tóth Dániel)

A szállítódobozok tartalmazzák a szavazólapokat és a választáshoz szükséges kellékeket, tudtuk meg a helyi választási bizottság logisztikai helyettesétől. Kovács György elmondta, a csomagokat 13 óra és 16 óra között osztották ki a városháza udvarán. Azok, akik valamilyen rendkívüli oknál fogva ebben az időpontban nem tudnak megjelenni, azok március 28-án délelőtt is átvehetik a szavazólapokat.

Az elmúlt hetekben az a hír járta be az országot, hogy a szavazóhelyiségekben elhelyezett tollak tintája leradírozható, ezzel a szavazatok hamisíthatók. Kovács György ezzel kapcsolatban elmondta, több éve dolgozik a választási folyamatokban, de ilyen probléma még nem merült fel, hozzátette reméli, nem is fog.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.