- hirdetés -

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és dr. Vincze Gábor, a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke együttműködési megállapodást írt alá március 21-én, a Kormányhivatal békéscsabai épületében.

A Békés Megyei Kormányhivatal az elmúlt több mint egy év során a megye hat szakmai szervezetével és három felsőoktatási intézményével kötött együttműködési megállapodást – emelte ki dr. Takács Árpád. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott hozzátette, az így kialakított cselekvési tervek fő célkitűzése a helyi közösségek megerősítése, a vidék népességmegtartó képességének javítása, valamint a térség foglalkoztatásának fejlesztése. Ezt a célt szolgálja a kormányhivatal és a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete között létrejött megállapodás is.

Dr. Takács Árpád kitért az egy héttel ezelőtt útjára indított „Közös érték az egészség” című programra, amely a megye valamennyi településére el fog jutni a következő években.

Újabb megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal (Fotó: Lehoczky Péter)

Dr. Vincze Gábor ünnepi beszédében elmondta, a cél egy olyan stratégiai szövetség kialakítása a kormánnyal, valamint a kormányhivatallal, amely többek között a bérek emelését, a munkafeltételek javítását, a rezidensek támogatását és az infrastruktúra fejlesztését szolgálja. Rámutatott: a kormányhivatallal kötött megállapodás által feladataikat még eredményesebben és magasabb színvonalon láthatják el a jövőben.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának szociális tanácsnoka, akik az egészségmegőrzés és a megállapodást fontosságát hangsúlyozták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.