- hirdetés -

Nyolc hónap, Ázsia, mintegy 10 ezer kilométer, egy kalandvágyó fiatal lány és egy kerékpár. A siófoki Márffy Detti Orosházáról vágott bele az embert próbáló túrába március 2-án. A felkészülésben komoly szerepet vállalt – a hasonló utakban jártas – orosházi Lénárt „Léna” Ferenc is.Komoly kihívásra vállalkozott Detti, akinek elmondása szerint mindig is élete részét képezte a kerékpározás. Középiskolásként hallott először hasonló hátizsákos túrákról, ekkor elhatározta egyszer ő is belevág egy nagy kalandba.

– Soha nem tudtam a fenekemen maradni, amikor csak lehetőségem adódott utaztam. Mindig is vonzott Közép-Ázsia, legutóbb Mongóliát fedeztük fel egyik barátnőmmel múlt szeptemberben. Mondhatni az volt a főpróbája ennek a jóval nagyobb kaliberű túrámnak – mesélte Detti.

A fiatal lány az előző útja során is tervezgette a mostani túráját, éppen ezért rengeteg hasonló témájú blogot olvasott, és felkereste Lénát is. A tapasztalt bringás keresztül-kasul bejárta a világot két keréken, többek között Indiába is elkerekezett Kőrösi Csoma Sándor sírjához. Rengeteg hasznos tanáccsal látta el Dettit, hogy mire kell számítania. Erről beszél videónkban is.

  

Léna elmondta, hogy egyáltalán nem veszélytelen a vállalkozás, hiszen Ázsiában – a volt szovjet államokban – bármi megtörténhet. Ráadásul Detti egyedül, nőként teszi meg ezt a hatalmas utat.
– Hozzátartozóim és Léna sokkal jobban tartanak ettől, mint én. Természetesen tudom, hogy óvatosnak kell lennem és tiszteletben kell tartanom a szabályokat. Gyűjtöm majd a tapasztalatokat, bízom benne, hogy nem negatívak lesznek – tette hozzá mosolyogva.

A fiatal lány kiemelte, hogy az út során csak magának kell megfelelnie (Fotó: Rosta Tibor)

A körülbelül nyolc hónapig tartó túra pénteken indult, Aradig Léna is elkísérte. Detti elmondta, hogy mindenképpen visszalátogat Orosházára élménybeszámolót tartani, de Facebook-oldalán is követhetjük addig. A kaland után ismét visszaköltözne Németországba, hiszen az építőmérnök végzettségű siófoki lány ott képzeli el jövőjét. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.