- hirdetés -

Ketten zárták tanulmányaikat múlt szombaton, a Linamar Hungary Zrt. első duális évfolyama közül a Neumann János Egyetem GAMF Karán. A frissdiplomások februártól a cégcsoport mérnöki csapatát erősítik.

Gál Péter és Ilyés Gábor azon első duális mérnökhallgatók, akik 2014-ben kezdték meg duális mérnöki tanulmányaikat a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Karán, duális képzőhelyüknek a Linamar Hungary Zrt-t választva. Az első csoportként törték az utat a most, jelenleg 26 másik duális mérnök hallgatónak.

A Linamarnál az elméleti tudást kibővítve vizsgaidőszakban és a nyári szünidőben releváns szakmai tapasztalatokat szereztek a mérnöki terület legkülönbözőbb ágaiból. A vizsgákra való felkészülés mellett szakdolgozati segítséget is kaptak szakmai mentoruktól.

Németországi tanulmányutat is kaptak ajándékba a friss diplomások a cégtől

– A jeles diplomám megszerzéséhez a Linamar Hungary Zrt. nagyban hozzájárult, mind szakmai, mind anyagi szempontból. A három és fél év alatt több mérnöki szakágba betekintést nyerhettem, végül a mechatronika terület tetszett meg a legjobban, így a szakirányomat is ennek megfelelően választottam. A szakdolgozatomat az első önálló projektemből írtam, büszkeséggel tölt el, hogy az általam kidolgozott fejlesztés azóta is az adott gyártósor része – mondta a februártól a fejlesztési-automatizálási csoportban mérnökként elhelyezkedő Péter.

Péter és Gábor diploma átadó ünnepségére február 17-én került sor, ahol a Linamar képviseletében Fábián Zsuzsa HR-munkatárs és Fórián Ildikó toborzási specialista adták át számukra a vállalat ajándékát. Egy-egy kézipoggyászt kaptak, utalva arra, hogy jutalmul és szakmai tudásuk bővítése céljából hamarosan a cégcsoport németországi gyáraiba utaznak egy rövid tanulmányútra, betekintést nyerve az ottani gyáregységek munkásságába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.