- hirdetés -

A szürke időjárás sem tántorította el az I. Télűző Farsangi Futás résztvevőit, akik szombat délután a főtéren gyülekeztek. A Candy Dance Crew bemutatója után sokan vágtak neki a mintegy 5 kilométeres távnak.

Apáca-, bohóc- vagy éppen szuperhősjelmezbe öltözve várták az I. Télűző Farsangi Futás résztvevői a program kezdetét a város főterén. A 14 órás kezdés ellenére érdemes volt hamarabb kilátogatniuk a résztvevőknek, hiszen a jelmezben érkező futók regisztrációja már 13:15-kor megkezdődött. Köztük a célba érkezést követően ajándékokat sorsoltak ki a szervezők, de minden résztvevő gazdagabb lett egy emléklappal.

– Maga a kezdeményezés még tavaly jutott eszembe, szerettem volna a Mikulásfutáshoz hasonló, futásról szóló eseményt szervezni, ami a jövőben akár hagyománnyá is nőheti ki magát. Szeretném a várost kicsit megmozgatni, felpezsdíteni a hétvégi órákat. A lényeg a közösség, hogy jó hangulatban töltsük el ezt a szombat délutánt – nyilatkozta futás főszervezője, Szöllősi Ágnes.

Sokan választották délutáni programjuknak a farsangi futást (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A regisztrációt a megnyitó követte, ahol Szöllősi Ágnes megköszönte támogatóiknak, hogy létrejöhetett az esemény, kiemelve, hogy a futás nem verseny, a részvétel a fontos. Ezután a Candy Dance Crew bemutatója következett, amit nagy tapssal fogadtak a futók és az eseményre kíváncsi közönség tagjai.

Következhettek a legjobban várt pillanatok, az 5 kilométeres táv lefutása. Ez a Szabadság tér – Ady Endre utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Hajnal köz – Mikszáth Kálmán utca – Táncsics utca – Könd utca – Tass utca – Szabó Dezső utcai körforgó – Ady Endre utca – Főtér útvonalat foglalta magába. A futókat rendőrautók kísérték és a Polgárőrség kisbusza követte, így akik elfáradtak, felszállhattak rá. A célba érkezőket a Solar Group Energy Kft. dolgozói fánkkal, zsíroskenyérrel és teával várták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.