- hirdetés -

Sikeres évet zárt a Szkaliczki és Társai. Az Orosháza tíz legnagyobb adózója között is helyet foglaló cég idén több fejlesztést tervez és új piacokra is betörnének.

A Szkaliczki és Társai Kft. műanyagipari termékeket gyártó vállalkozása már három éve Orosháza egyik legnagyobb adófizetője. Ezen okból vett részt a cégvezető Dávid Zoltán polgármester meghívására a február 2-ai ebéden és kötetlen beszélgetésen.

A helyi vállalat a Bajnok utcán, a volt faipari vállalat telephelyén működik. Elsősorban nem beépülő alkatrészeket készítenek, hanem az autógyártást, illetve az elektronikai ipart támogató gyártásszervező rendszerekbe szállítanak be különböző egységeket, főleg a logisztikai részlegekbe.

Miszlai Zoltán elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is képesek voltak tartani árbevételeiket. 2018-ban is hasonló célt fogalmaztak meg, sőt új piacra is szeretnének betörni. Emellett több sikeres pályázatnak köszönhetően különböző fejlesztési terveket is megfogalmaztak.
– Ehhez olyan beruházásokra lesz szükségünk, mellyel a kapacitásunk és a minőség-irányításunk is fejlődhet. Ennek érdekében új termelőgépek, koordináta mérőgép, kiegészítő berendezések beszerzését tervezzük – tudtuk meg a cégvezetőtől.

Új piacra is betörne a cég (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi vállalat – ahogy a vezető fogalmazott – fiatal, kreatív és magasan képzett csapattal dolgozik. Körülbelül száz főt foglalkoztatnak, egyik kiemelt céljuk, hogy ezt a létszámot tovább tudják bővíteni.
–Nem egyszerű szakképzett munkaerőt találni, legyen szó operátorról vagy szellemi foglalkoztatási munkakörről. Ennek ellenére bízunk benne, hogy ebben az évben ebben a tekintetben is előre léphetünk – mondta eltökélten. Hangsúlyozta, fontos lenne még több jó szakember, hiszen az autóipar folyamatos kihívások elé állítja a céget, ezeknek pedig csak csapatban dolgozva, folyamatosan fejlődve, előre tekintve lehet megfelelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.