- hirdetés -

Pénteken kiosztották a megye legjobb amatőr játékosainak, edzőinek, sportvezetőinek, támogatóinak járó elismeréseket. A díjazottak között szerepelt az OMTK-ULE játékosa, Buza Barnabás, valamint edzője, Czollner Gábor is.

Február 9-én, pénteken este Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban köszöntötték a 2017-es év legjobbjait. A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy díjazza a legjobb megyei labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket, szponzorokat, azóta évente megrendezik az ünnepélyes díjátadót.  A csapatok előzetes javaslatai alapján állították össze kategóriánként a „hatos listán” szereplő neveket, melyekből kategóriánként az első hármat díjazták. A végső sorrendet már csak a helyszínen hozták nyilvánosságra, amikor az est házigazdája, az M4Sport riportere, Lukács Viktor kiszólította az érintetteket. Egy szakmai bizottság döntése alapján díjazták a megye legjobb női, veterán és fogyatékkal élő labdarúgóját is.

Díjazottak, díjátadók egy csoportja.Az első sorban balról Buza Barnabás, a megyei III.osztály legjobb labdarúgója (Fotó: bmsextra)

Az év legjobb játékosa: Buza Barnabás

Az év legjobb megyei III. osztályú labdarúgója Buza Barnabás, az OMTK-ULE 1913 játékosa lett.

– A jelölés, majd később a díj is nagy örömöt szerzett. Ez is azt igazolja, hogy érdemes volt elindítani és tenni a csapatért. Nagyon szépen köszönöm az egyesületnek, a játékostársaknak és mindazoknak, akik szavaztak rám. Remélem, jövőre már egyik fiatal játékosunk lesz a díjazott – nyilatkozta az öröm perceiben Buza Barnabás.

Czollner Gábor harmadik az edzők rangsorában

Az év legjobb megyei III. osztályú edzője kategóriában a 3. helyet szerezte meg Czollner Gábor, az OMTK-ULE 1913 edzője.

– Megtisztelő volt részt venni egy ilyen gálán, amelyen az amatőr sportolókat, sportvezetőket díjazták. Egy edző elismerése az általa irányított csapat sikerességén múlik, ezért az érdem közös. Remélem, hogy jövőre más kategóriában és több szavazatot sikerül összegyűjteni, mivel ez azt jelentené, hogy a 2018-as év még sikeresebb volt az egyesület életében. Ezúton is szeretnék gratulálni Buza Barnabásnak a díjához – nyilatkozta hírportálunknak Czollner Gábor.

A 2017-es díjazottak névsora:

Az év legjobb megye I. osztályú labdarúgója: Süli András (Kondorosi TE) 20 helyezési pont, Somogyi János (Szarvasi FC) 17, Szabó Csaba (Méhkeréki SE) 16.

Az év legjobb megye I. osztályú edzője: Rétes Pál (Szarvasi FC) 28, Brlázs István Gábor (Békéscsaba 1912 Előre II.) 18, Janis János (Kondorosi TE) 14.

Az év legjobb megye II. osztályú labdarúgója: Virág Imre (Békésszentandrás) 48, Tanner Gergő (Mezőkovácsházi TE) 26, Kardos Imre (Békési FC) 24.

Az év legjobb megye II. osztályú edzője: Barcsay Attila András (Dobozi SE) 34, Zsiros György (Újkígyós FC) 33, Boér Zsolt (Nagyszénás SE) 27.

Az év legjobb megye III. osztályú labdarúgója: Buza Barna (Orosházi MTK-ULE 1913) 41, Vincze Alex (Nagyszénás SE) 36, Knapp András (Mezőberényi LE, Kamuti SK) 35.

Az év legjobb megye III. osztályú edzője: Gál András (Mezőberényi LE) 32, Lantos Zoltán (Kevermes SE) 30, Czollner Gábor (Orosházi MTK-ULE 1913) 27.

Az év legjobb játékvezetője: Pécs Zoltán 62, Barta Tibor 48, Sándor Gergő 39.

Az év legjobb öregfiúk labdarúgója: Cseke Tamás (Szabadkígyós) 27, Laurinyecz Norbert (Békéscsaba) 21, Pusztai Zsolt (Kondoros) 18.

Az év legjobb női labdarúgója: Csontos Zsanett (Gyulai Amazonok).

Az év veterán labdarúgója: Zielbauer Miksa (Békéscsaba).

Fogyatékkal élő labdarúgója: Török Zoltán (Békéscsaba).

„Békés Megye Amatőr Labdarúgásáért” díjban részesült: Árdeleán Demeter (Kétegyháza SE, szakosztályelnök), Baráth Lajos (Csorvás, polgármester), Borsi Vince (Békéscsaba, testnevelőtanár), Frisnyicz Pál (Mezőmegyer SE, elnök), Vincze Gyula (Gyulai TFC, technikai vezető).

„Az OTP-MOL Intézményi Bozsik-programban végzett munkájáért” elismerésben részesült: Futaki Krisztián (Békéscsaba), Győri Ferenc (Medgyesbodzás), Horváthné Boros Gyöngyi (Békéscsaba), Majorné Horváth Izabella (Gyula), Varga István (Lőkösháza).

Az év labdarúgó települése: Füzesgyarmat (Bere Károly polgármester, Boros Tibor szakosztályvezető).

A rendezvényen közéleti személyiségek egész sora vett részt. Eleget tett a házigazdák invitálásának Dunai Antal olimpiai bajnok, az MLSZ utazó nagykövete, Sipos Jenő, a szövetség szóvivője, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Pásztor József, egykori 9-szeres válogatott labdarúgó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.