- hirdetés -

Második helyen telel az orosházi csapat a Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban.

Buza Barnabás csapata tíz győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel a Gyulai Termál mögött a 2. helyen áll a téli szünetben. A hátrány 8 pont, ami tetemes, de nem ledolgozhatatlan. A gárda őszi szereplését értékelte a szakmai vezető.

–  Az őszi eredmény sajnos nem tükrözi a céljainkat és az elvárásainkat. Azt kell mondanom, hogy mindenki csalódott a 2. hely miatt. Egy hosszú bajnokságban bármi megtörténhet, sajnos velünk meg is történt, olyan mérkőzéseken vesztettünk pontokat, ami számomra is érthetetlen. Említhetem a kis Előre ellen 2:0-ról elveszített mérkőzést, vagy a gyomaendrődi 3:3-as találkozót. A gyulai rangadón összességében nem nőttünk fel a feladathoz, pedig ennek a csapatnak az volt az erénye, hogy az ilyen mérkőzéseken nem kellett plusz motivációt tennem. Persze mellékesen meg lehet jegyezni, hogy egy picit tartalékosak voltunk. A szeghalmi találkozón – ahol sajnos pontokat hagytunk – az akarat és tűz megvolt, sőt, egy nagyon komoly első félidőt produkáltuk, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Mindez előrevetíti, hogy egy olyan tavasz elé nézünk, ahol nem a mi kezünkben van a sorsunk, de a játékosok megmutathatják, mennyire szeretnék az első helyet, és ha mindent megtesznek érte, akkor talán egy picit elégedettek lehetnek még akkor is, ha az elvárt célunkat nem is tudjuk teljesíteni. Nem kérdés, hogy a kupát meg kell nyernünk – összegezte az eddigi eredményeket.

A második helyen telel a kékmezes ULE (archív fotó: OC)

Buza Barnabás hozzátette, a bajnokságnak nem tesz jót, hogy kevés a csapat, kicsit belterjes így a kiírás. Túl sokszor játszanak ugyanazokkal a csapatokkal, ami kicsit unalmas. Számára csak álom, hogy 14-16 csapat küzdjön a megyei I. osztályban. Reméli, hogy a télen nem lesznek visszalépések és legalább ezzel a kis létszámmal végigmegy a bajnokság.

– Előreláthatólag január második hetében kezdjük a felkészülést. Február végén már kupameccsre készülünk, amit remélem, az időjárás miatt le tudunk majd játszani és nem kell az intenzív munkát későbbre halasztani. Nem lennénk igazi sportemberek, ha nem próbálnánk a tetemes hátrányunkat ledolgozni és nem alakítgatnánk a keretünket a céljaink elérése érdekében. Akkor van vége a bajnokságnak, amikor lefújják, így addig mindent meg kell tennünk a végső győzelemért. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Köszönöm a játékosok őszi munkáját, köszönöm az egyesület vezetésének, köztük az elnök úrnak az egész éves segítségét – fejezte be értékelését a szakmai vezető.

A bajnokság március 2-án, a Békéscsabai Előre II. elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.