- hirdetés -

Békés megye három választókerületébe látogatott el Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke. Az orosházi sajtótájékoztatón bemutatkozott a megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje, Németh Sándor.

Hadházy Ákos Békés megyei körútjának egyik állomása volt Orosháza is. Az LMP társelnöke az országot érintő kérdésekről, a választókerület képviselőjelöltje, Németh Sándor pedig Orosháza és Dél-Békés helyzetéről beszélt.

Hozzátette, hogy a politikában is sok minden függ az áprilisi országgyűlési választástól, hiszen – ahogy fogalmaz – a magyar kormány eddig csak nevében volt kormány.
-Kormányról nem beszélhetünk. Eddig csak kampány volt, ezért nem beszélhetünk Orbán kormányról, hanem csak Orbán kampányról. Évek óta tart az a hazugság, miszerint Magyarországnak egyetlen problémája van, az pedig a menekültválság – tette hozzá a társelnök.

Beszédében megemlítette, hogy vidéken, így Orosházán és környezetében nincs érdemleges fejlődés. Az LMP úgy véli, hogy meg kell állítani azt a folyamatot,melyet szerintük csak úgy lehet nevezni, hogy a történelem legnagyobb felülről szervezett és vezetett lopássorozata.

Kiemelte, hogy az említett problémák felszámolásához szükséges bizalom megszerzéséhez szükség van új tagokra, fiatalokra. Elmondta, hogy ma Magyarországon a fiatalok azok, akik legjobban elfordultak a politikától.

A 21 éves Orosházi születésű politikus a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán tanult, a jövőben közgazdászként szeretne tevékenykedni. A képviselőjelölt szerint is kiemelten fontos, hogy fiatalok is részt vállaljanak a politikában és a mindennapokban.
– Szükséges, hogy április 8-án elmenjünk szavazni. Én úgy látom, hogy a korosztályomat nem érdekli a politika. Eljutottunk oda, hogy a fiatal generáció már nem ebben a térségben képzeli el jövőjét, hanem messze a családtól, messze a nagyszülőktől. Ez egy olyan probléma, melyet meg kell oldanunk, és a jelenlegi kormánynak erre nincs megfelelő válaszlépése – mondta Németh Sándor.

Németh Sándor (j): A fiatal generáció már nem ebben a térségben képzeli el jövőjét.

A képviselőjelölt úgy véli, fontos, hogy a fiatalok helyben, egy megfelelő oktatás mellett megkapják azt, amire szükségük van, és vállalkozóként, vagy munkavállalóként itt maradjanak és ezt a térséget javítsák, fejlesszék. Az LMP szeretné a vállalkozásokat is segíteni például egy inkubátorházzal, ahol szakemberek taníthatnák be a gyakornokokat, ezzel szerezve munkatapasztalatot. Kiemelte, mivel a fiatalok elvándorolnak, ezzel a térség kiöregszik, ezért szükségesnek érzi egy idős gondozási rendszer kiépítését is.
Véleménye szerint Dél-Békés egyik nagyon fontos kérdése a korrupció, melyet meg kíván akadályozni a fiatal politikus. A forrásokat nem látszat beruházásokra, nem „képviselőpresztízs” növelésre, hanem fenntartható és életképes programokra kell felhasználni.

Takács Péter, az LMP megyei elnöke hangsúlyozta, két olyan elem van, amelyek a jövőben meghatározhatják Békés megye fejlődését. Egyik a bérfelzárkóztatás.
– Az országos béreknek átlagosan 30 százalékával keresnek kevesebbet az emberek a térségben. Úgy vélem ez az egyik dolog, amin a következő kormánynak változtatni kell – mondta Takács Péter.

Másik elemként pedig az infrastrukturális helyzetet emelte ki a párt megyei elnöke. Elmondta, hogy Békés megye egyike azon kevés megyék közül, melyet autópálya és autóút nem ér el, de ezen az M44-es autóút megépítése sokat fog javítani. Az alsóbbrendű utak rossz állapotát is kiemelte Takács Péter, és elmondta, túlzás nélkül lehet járhatatlannak nevezni az adott útszakaszokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.