- hirdetés -

Hat fő tett tegnap sikeres államvizsgát a Kodolányi János Főiskola orosházi székhelyén: az Oroscafe megkérdezte a vizsgázókat miért a Kodolányi mellett döntöttek és mit várnak a diploma megszerzésétől.

Kiss László és Morvay Péter távoktatás formájában végezték a Kodolányi János Főiskola gazdálkodás és menedzsment alapszakját, ahol vállalkozásszervezés szakirányra specializálódtak. Mindketten Budapestről érkeztek, de más-más cél vezérelte őket a diplomaszerzésben.

Kiss László az Oroscafenak elmondta: a jelenlegi munkahelyén a bérekben meglátszik a diplomások körében a jövedelemkülönbség. Most, hogy sikeres államvizsgát tett, a bére is növekedhet.

Morvay Péter a karrierlehetőség miatt döntött a képzés elvégzése mellett. Jelenleg egy multinacionális cégnél dolgozik, és a diploma nagyban segítheti az előrelépést a ranglétrán. Mindenképpen gazdálkodási képzésben akart részt venni, hiszen karrierépítés szempontjából ez az egyik legrugalmasabb terület.

Kiss László (B) és Morvay Péter (J) is dolgoznak már, de mindketten úgy vélik: az előrelépéshez létfontosságú a diploma megszerzése (Fotó: Rajki Judit)

Na de miért a Kodolányi?

Morvay a középiskola elvégzése után már a Kodolányi János Főiskola kommunikáció- és médiatudomány szakára jelentkezett, ahol rengeteg pozitív tapasztalatot szerzett. Később úgy döntött, hogy a gazdálkodás terén szeretne diplomát szerezni, ahova keresztféléves eljárásban vették fel.

Kiss arról számolt be, hogy egy jó barátja ajánlotta neki az intézményt és annak hasznosságát, ennek köszönhetően a munkahelyéről többen is elkezdték a képzést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.