- hirdetés -

A tizenötödik szalagavató ünnepséget tartották meg a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium dísztermében január 27-én. Idén két osztály 34 diákja kapta meg a nagykorúságot és az iskolához való kötődést szimbolizáló szalagot.

A hetek óta tartó készülődés és izgalmak után január 27-én állhattak szüleik, barátaik és tanáraik elé a Székács gimnázium végzősei. A jeles eseményt a díszteremben tartották, két osztályból 34-en kapták meg a felnőtté válást jelképező szalagot.

A köszöntők sorát az iskola igazgatója, Fehér Borbála nyitotta. Beszédében kiemelte, hogy az ünnepséget néhány olyan hónap követi, ami meghatározó lehet a tanulók szempontjából. Gratulált a diákoknak, hogy eljutottak a közelgő érettségi küszöbéig, egyben terveik megvalósítását kívánta nekik. Arra kérte őket mutassanak példát, készüljenek tisztességesen és szorgalmasan és akkor a szalagavatóhoz hasonlóan az érettségi is olyan esemény lesz majd, amire jó szívvel gondolhatnak vissza a diákok.

A tizenegyedikes tanulók nevében Ribárszki Gabriella köszöntötte végzős diáktársait. A szalagavatót a felhőtlen, vidám gyermekévek és életük egyik legszebb korszakának lezárásaként jellemezte. Másrészt a szalag visszavonhatatlanul összeköti a végzősöket iskolájukkal és egymással. – Bízunk benne, hogy jó érzéssel tölt majd el benneteket a szívetek fölé tűzött szalag és a szívetek visszahúz majd titeket hozzánk, az alma materbe – emelte ki Ribárszki Gabriella. Őt Farkas Zoltán követte a végzősök nevében, aki a jó élményeket és a hasznos tudást emelte ki, amivel nekivághatnak életük következő lépcsőfokának.

Két osztály 34 diákja kapta meg a szalagot (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese Lázár Zsolt kiemelte, megdöbbentő volt a felismerés, hogy már az új évezredben születettek szalagavatója érkezett el. Szigethy Szilárd iskolalelkész pedig egy célszalagot átvágva köszöntötte a végzősöket jelezvén, hogy életük egy fontos részletének céljához értek.

A köszöntőket az est leginkább várt és legfontosabb pillanatai követték, a szalagtűzés pillanatai. A 2012 és 2018, valamint a 2014 és 2018 között az iskolában tanulók kapták meg a szalagot a hagyományoknak megfelelően a tizenegyedikesektől.

Szintén a megszokott forgatókönyv szerint a szalagtűzést követően osztályfilmeket mutattak be, majd vidám műsorral szórakoztatták a közönséget a tanulók. Ezután a diákok közös éneke következett, az intézmény öregdiákjai köszöntötték a végzősöket, de az itt töltött éveket felidéző fotósorozatot is láthattak az egybegyűltek. Az est zárásaként  a táncé volt a főszerep, a 12/4 osztály angol keringőt, a 12/6 osztály pedig palotást adott elő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.