- hirdetés -

Megírták az írásbeli felvételit a négy- és nyolcévfolyamos képzésre jelentkező diákok.

Magyar nyelv és irodalom, illetve matematika tantárgyakból tettek írásbeli vizsgát a négy- és nyolcéves gimnáziumi képzésre jelentkező diákok a Táncsics Mihály Gimnáziumban, január 20-án.

– A nyolcéves képzésre jelentkezők közül 51-en, a négyéves képzésre jelentkezők közül pedig 252-en jöttek el – ismertette az adatokat az iskola tanára, Süle Margit.

A legnépszerűbb célpontnak a tagozatos képzések számítanak, a biológia, matematika, humán és a nyelvi képzésekre is rengetegen jelentkeztek. A legtöbben a Táncsics Mihály Gimnáziumot jelölték meg az első helyen, de persze akadt kivétel.

Magyarból és matematikából vizsgáztak a diákok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Beadtam a jelentkezésemet az általános és a humán képzésű osztályba is, de az első helyen a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot jelöltem meg – mondta Polasek Nikolett.

A felvételire várakozó diákok közül szinte mindenki a matematikát várta kevésbé, a Táncsics angol szakára jelentkező Mészáros Levente és Máté István is hasonló véleményen voltak, akik szintén nagy izgalommal várják a vizsga után az értesítést.

Ez február 8-ra várható, előtte viszont pótfelvételire is lehetősége lesz azoknak, akik az eredeti időpontra nem tudott eljönni. A jelentkezési és tanulói adatlapok beküldésének határideje pedig február 19-e.

Fontos a sikeres felvételi, hiszen az írásbelin elért eredmény a felvételi összpontszám 50, a biológia-kémia osztály esetében tartott szóbeli pedig az összpontszám 25 százalékát jelenti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.