- hirdetés -

A kormány döntése értelmében meghosszabbították a Soros-tervről szóló Nemzeti Konzultációs kérdőívek visszaküldésének határidejét december 1-ig. Eddig összesen 1,7 millió kérdőívet küldtek vissza, ami rekordnak számít.


Halász János múlt hét csütörtökön jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján, hogy meghosszabbítják a Nemzeti Konzultáció határidejét december 1-ig. A politikus elmondása szerint folyamatosan érkeznek be a válaszlevelek és a kormány azt szeretné, hogy minél többen elmondhassák véleményüket.

Mint tudvalévő, a Nemzeti Konzultációban a Soros-terv hét pontjáról kérik ki a lakosság véleményét. A meghosszabbításra azért is volt szükség, mert múlt héten Brüsszelben megkezdődött a terv végrehajtása: az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának határozata alapján minden tagállam köteles – felső korlát nélkül – menedékkérőket befogadni a szolidaritás jegyében. Azon országok, akik ebben nem hajlandóak részt venni, kevesebb pénzt kapnak az Európai Uniós forrásokból.

Simonka György, a térség országgyűlési képviselője Facebook bejegyezésében biztatta a lakosságot, hogy küldjék vissza a kérdőíveket, továbbá megköszönte az eddigi részvételt.

  A múlt hónapban a Nemzeti Konzultációról tartottak lakossági fórumot Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.