- hirdetés -

Eleget téve a családja kérésének, nem indul a jövő évi választáson Simonka György. Rajta kívül Oravecz Nórát is jelölték, de az alpolgármester sem jelöltetné magát. A döntést a párt országos választmányára bízzák.

Csütörtökön este tartotta Dél-Békésben a Fidesz a választókerületi ülést a 2022-es országgyűlési választásokkal kapcsolatban. A grémium nem tudott dönteni, ezért a párt országos választmányára bízzák a legrátermettebb személy kiválasztását – áll Simonka György, országgyűlési képviselőjének közleményében.

– A közvélemény-kutatás eredménye szerint a Fidesz megnyerheti a dél-békési körzetet, de nem velem – fogalmazott Simonka György. – Én már tavaly év elején kértem, hogy ne nekem kelljen jelöltként indulnom a választáson, hisz akkor az elkövetkező kampány nem szólna másról, mint a folyamatban levő bírósági eljárásról. Ez sem a közösségünknek, sem a családomnak nem hiányzik. Egyébként a családom ultimátum elé is állított – tette hozzá.

A képviselő megköszönte, hogy a jelöltek között szerepel a neve, de eleget téve családja és pártja elvárásának úgy döntött, nem jelölteti magát.

Úgy tudjuk, hogy Simonka György mellett Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Oravecz Nóra is a jelöltek között voltak. Ezzel kapcsolatban megkerestük az alpolgármestert, aki megerősítette az információnkat.

– A körzetünk 27 településének Fidesz alapszervezetei jelölteket állítottak a jövő évi országgyűlési-képviselő választásra. Az a megtiszteltetés ért, hogy Simonka György és Erdős Norbert mellett engem is jelöltek. A választókerületi tanács előtt én is – csak úgy, mint Simonka György – kijelentettem, hogy nem kívánok országgyűlési képviselőként indulni. A VEB-re bízzuk a döntést és a kijelölt személyt maximálisan támogatni fogom. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy a kiválasztott jelölt sikeres legyen és megnyerje a választást – fogalmazott Oravecz Nóra.

Simonka György három ciklus után döntött úgy, hogy nem indul a választáson. A közleményében a képviselő rámutatott, hogy az elmúlt 12 évben komoly fejlesztéseket valósított meg a körzetben ezzel is erősítve Dél-Békés versenyképességét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.